Montenegro

Jovan Vukotić može da napusti Crnu Goru

Kotoranin Jovan Jovica Vukotić, prema evidenciji policije bezbjednosno interesantna osoba i visokopozicionirani pripadnik “škaljarskog klana”, jedan je od rijetkih koji se nalazi na slobodi a nije mu izrečena mjera nadzora, obaveznog javljanja OB Kotor ili oduzimanja putnih isprava. Može se reći da je prvi “slobodni” vođa klana koji može potpuno bez ograničenja da se kreće, piše Dan.

Vukotić je 28. jula napustio spuški zatvor nakonukidanja pritvora. Bio je osumnjičen za pokušaj ubistva Miloša Radonjića i Vojina Stupara, a na teret mu se stavljalo i da je pucao na Tamaru Zvicer, ali je oslobođen optužbi.

“Obavještavamo Vas da ovaj sud prema navedenom licu nije odredio nijednu mjeru nadzora”, odgovorila je na pitanje Dana savjetnica za odnose sa javnošću podgoričkog Višeg suda Aida Muzurović.

Na pitanje da li je Vukotiću ograničeno kretanje i izrečena obavezna mjera javljanja i da li su mu oduzeta lična dokumenta, iz podgoričkog Višeg tužilaštva nedavno su odgovorili da su u predmetu formiranom protiv tog Kotoranina, zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju, donijeli naredbu o obustavi istrage.

Vukotić je 8. februara iz Srbije izručen Crnoj Gori, koja ga je potraživala radi vođenja krivičnog postupka pred podgoričkim Višim sudom zbog krivičnih djela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja. Odmah nakon ekstradicije saslušan je u Višem tužilaštvu, zatim kod sudije za istragu, nakon čega je sproveden u spuški zatvor.

I Slobodan Kašćelan, navodni vođa suparničkog “kavačkog klana” i Jovan Vukotić nalaze se na slobodi. Dok vođa “kavčana”ima obavezu da se javlja kotorskoj policiji i ne smije da napušta državu, odnosno Kotor, a uz to ima i elektornski nadzor, Vukotić se slobodno kreće.

Football news:

Mourinho again closed out the top match with quality. Sissoko is a key element of Tottenham's reliability
Instagram instagram post: Cavani can be banned for 3 matches for saying Negrito
Roy Keane: Tottenham's Players are not good enough to take the title
Maradona's Doctor: There was no medical error. I did everything I could
Milan will discuss the future of Braim Diaz with Real Madrid in the coming months
Goodbye, Dad Buba Diop. Thanks to you, I lived the most memorable tournament of my childhood
Nuno about 2:1 with Arsenal: We played amazing, very proud. Jimenez recovered