Montenegro

KCCG i Dom zdravlja Podgorica: Definisani pravci razvoja kroz zajedničku saradnju

Klinički centar Crne Gore i Dom zdravlja Podgorica, tokom epidemije uzrokovane virusom Covid-19, zahvaljujući veoma dobroj i sinhronizovanoj saradnji i maksimalnom angažovanju svih zaposlenih, ostvarili su zacrtane ciljeve i postigli izuzetne rezultate u sprečavanju širenja korona virusa u Crnoj Gori.

Ovo je ocijenjeno na današnjem zajedničkom kolegijumu KCCG i Doma zdravlja Podgroica, kojim su predsjedavali direktori dvije najveće zdravstvene ustanove u Crnoj Gori Jevto Eraković i Nebojša Kavarić.

“Veliko je zadovoljstvo što smo danas bili u prilici da imamo zajednički kolegijum sa kolegama iz Doma zdravlja Podgorica, na kojem smo razmijenili iskustava koje smo imali u toku COVID – 19 infekcije. Epidemija je potvrdila da naše institucije, pored sjajnih rezultata koji su ostvareni, odlično sarađuju i da naravno ima i određenih stvari na kojima treba još dodatno da radimo i da ih unaprijeđujemo. U tom smislu danas smo imali veoma koristan i
kontruktivan sastanak dvije najveće zdravstvene ustanove u Crnoj Gori koji je rezultirao velikim brojem inicijativa, koje će siguran sam u narednom periodu postavili nove pravce razvoja, što će doprinijeti još boljem funkcionisanju zdravstvenog sistema u Crnoj Gori, ocijenio je Eraković, napominjući da će ovakav vid saradnje nastaviti i ubuduće.

Kavarić je istakao značaj organizacije sastanaka na kojem su prisustvovali medicinski kolegijum dvije najveće zdravstvene institucije u Crnoj Gori, direktori, načelnici, rukovodioci, šefovi centara i jedinica.

“Danas smo jednu inače plodonosnu saradnju, a vrlo intenzivnu i efikasnu tokom epidemije COVID-19 infekcije proširili, čuli najbolja iskustva i dogovorili planove za budućnost i buduću saradnju, funkcionalnu optimizaciju na dobrobit građana i uposlenih i otvorili nekoliko tema i pravaca razvoja saradnje”, kazao je  Kavarić.

Definitivno iskustva su odlična, dnevna fluktuacija se svodi na institucije na nešto manje od 10.000 pacijenata dnevno. Složićete se da je to ogorman broj i zahtjeva pažnju svih učesnika u tom sistemu i svih slojeva u tom sistemu.

Nadamo se najboljem, ovakvi će sastanci biti svakodnevnica, dogovoreno je formiranje nekoliko komisija koje će se baviti konkretno preciznim podacima koji će olakšati put kroz zdravtsveni sistem u Glavnom gradu svim
pacijentima od najmanjih do najstarijih.

“Na današnjem sastanku mi smo sad informisali uvažene kolege iz KCCG da su od danas svi mnogobrojni objekti doma zdravlja Podgorica u funkciji, za sve usluge kao što je bilo i prije početka epidemije”, naglasio je dr Kavarić.

Football news:

Arsenal are in talks with 21-year-old former nice defender Sarre
Setien on if Barcelona don't win La Liga: I bear a share of responsibility, but not all of it
Joan Laporta: if I were Xavi, I would never go to Barca under this management
Bayern, Atletico and Everton are Interested in Zaa
Joan Laporta: Messi is the best in history. We must create appropriate conditions for it
Mourinho on Bergwein in reserve: Klopp, Pep and Lampard you ask such questions
Solskjaer on Pogba: he's been great since the restart. When Paul plays like this, you can't help but include him in the lineup