Montenegro

Krivična prijava protiv albanskog državljanina zbog prijetnji inspektoru kriminalističke policije

Protiv U.T. (35), albanskog državljanina koji ilegalno boravi u Crnoj Gori, podnesena je krivična prijava zbog ugrožavanja sigurnosti inspektora kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica, na glavnom pretresu pred sudijom Osnovnog suda u Podgorici. On je, kako je saopšteno danas iz Uprave policije, inspektoru prijetio na suđenju 23 oktobra.

Policija je identifikovala kriminalnu grupu, čiji je član bio U.T., a za koju se sumnja da je tokom 2018. i 2019. godine počinila sedam krivičnih djela u Podgorici iz oblasti požara i eksplozija.

“Ova grupa je za račun više drugih osoba iz kriminalne sredine, koji se bave zelenašenjem i trgovinom narkoticima, kako se sumnja, podmetala požare na vozilima i jednom magacinskom objektu, a u dva slučaja su izazvali eksplozije bacanjem improvizovane eksplozivne naprave i ručne bombe u dvorišta privatnih kuća”, navode u policiji.

Na glavnom pretresu ovoj četvoročlanoj kriminalnoj grupi u Osnovnom sudu u Podgorici, u svojstvu službenog lica inspektor kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica davao je izjave na okolnosti izvršenih krivičnih djela.

“Tom prilikom je U.T. uputio riječi prijeteće sadržine policijskom inspektoru, nakon čega je odmah reagovala državna tužiteljka i izrečena prijetnja je konstatovana u zapisnik”, dodaje se u saopštenju.

Football news:

Georges Jesus: Maradona had a passion for the game. Ronaldo has it to some extent, Messi does not
Donnarumma on the contract: no Problem. I want to stay in Milan for a long time
Mourinho on 0:0 with Chelsea: if anyone should have won, it was Tottenham. The players in the dressing room are not happy and it's fantastic
Lampard on 0:0 with Tottenham: Chelsea did enough to win. I'm glad we didn't miss out
Pape Bouba Diop, the author of Senegal's goal against France at the 2002 world Cup, has died. He was 42 years old
Langle injured his ankle in Barca's game with Osasuna. 21-year-old Minghesa is the only Central defender without injuries
De Gea injured his leg when he hit the post. He can return to the game against PSG on Wednesday