Montenegro

Krivokapić ima svoj spisak ministara, Front traži hitan sastanak

Mandatar Zdravko Krivokapić spremio je svoj spisak kandidata koji bi vodili ministarstva u novoj vladi ukoliko se postigne dogovor sa koalicijama koje čine novu vlast, ali na tom spisku nema partijskih lidera, posebno ne trojke iz Demokratskog fronta (Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević), saznaje CdM od dobro obaviještenih izvora bliskih mandataru.

Očekuje se da će ovo mandatar uskoro saopštiti, nakon što od svih dobije predloge za ponuđene resore. U međuvremenu, u Demokratskom frontu žele sastanak sa Krivokapićem, kako bi, kako tvrde izvori CdM-a iz DF-a, u četiri oka razgovarali o problemu.

“Ne možemo se mejlom dogovarati o Vladi. Moramo da sjednemo pa da vidimo što ko ima da kaže”, tvrdi izvor CdM-a.

CdM je prvi objavio informaciju da Krivokapić ne želi lidere Fronta na čelu vladinih resora.

<<<Krivokapić ne želi za ministre Mandića, Kneževića i Medojevića<<<

Situacija se zakomplikovala dodatno nakon što je Front za resore koji su im ponuđeni već opredijelio lidere koje mandatar ne želi. Dodatno su se stvari zakomplikovale nakon što je Dritan Abazović, predsjednik Građanskog pokreta URA, kazao da ne prihvata da MUP preuzme neko iz Demokratskog fronta kako je to zamislio Krivokapić.

Podsjetimo, Krivokapić je za Nedeljnik kazao da svi u Crnoj Gori znaju da ga za nosioca liste sigurno nije postavio Andrija Mandić, kao i da on nema obavezu ni prema jednom političkom lideru.

<<<Krivokapić: Vizija partijskih lidera je zamjena, a moja vizija je promjena i reforma<<<

“Zašto je priča o liderima toliko bitna? Ja nemam nikakvu obavezu ni prema jednom političkom lideru, niti prema bilo kome. Nemam bilo kakvu vezu sa bilo kojim tajkunima, iako oni to svesrdno žele da iskažu. Ono što je tačno jeste da su se oni viđali sa tim ljudima koje oni predstavljaju kao tajkune. Ja nisam”, rekao je Krivokapić odgovarajući na pitanje o personalnim rješenjima u novoj Vladi.

Miraš Dušević

Football news:

Juventus for the first time in the 123-year history of the club played without the Italians in defense and goal
Koeman on 4:0 with Dynamo Kyiv: Today was the Barcelona we want to see
Holand continues to insist that he is a monster. Fastest in the history of the Champions League scored 15 goals (and added 16)
Koeman on the victory over Dynamo Kyiv: We achieved our goal-we reached the playoffs
Solskjaer on 4:1 with Istanbul: Manchester United played intensely, enjoyed the match. We want to be 1st in the group
Forward Ferencvaros Troll Cristiano: celebrated a goal in his style. Ronaldo responded with a goal and a very angry look
Morata scored 5 goals in 4 games in the Champions League for Juve. His best result is 5 in 12 games in the 2014-15 season