Montenegro

Krivokapić ne očekuje opstrukcije u koncipiranju budžeta

Buduća vlada, prema riječima njenog mandatara Zdravka Krivokapića, ne očekuje opstrukcije u vezi koncipiranja budžeta za narednu godinu, već saradnju koja bi trebalo da doprinese poboljšanju života građana Crne Gore.

„Riješenje će se naći ukoliko nema opstrukcija. Ovog puta ne očekujemo bilo kakav vid opstrukcije, već da sarađujemo, jer ovo nije Crna Gora koja je podijeljena, već zajdenička država u kojoj svi treba da participramo“, rekao je Krivokapić nakon sjednice Skupštine koja je održana na Cetinju.

On je dodao da Crna Gora prvi put doživljava demokratske promjene, koje stvaraju neke nove standarde, a to je saradnja.

„Kada jedna vlast dolazi, a druga odlazi, pošteno bi bilo da na kraju godine onaj koji je do tada nešto pripremao da najbolje podatke, kako bi zajedničkim djelovanjem to ostvarili za dobrobit građana i podigli kvalitet njihovog života“, kazao je Krivokapić.

On smatra da je u ovom trenutku, pored bitke koju vodi zdravstveni sistem, najteža situacija u ekonomiji.

„Nadamo se da ćemo naći najbolja rješenja i da ćemo premostiti tešku situaciju koja predstavlja izazov i za mnogo veće države nego što je Crna Gora. Upravo to što smo mali sistem, daje nam nadu i šansu da ćemo prije doći do najboljeg rješenja“, saopštio je Krivokapić.

On je na pitanje novinara da li je aranžman Crne Gore sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) izvjestan, odgovorio da je to jedna od opcija, odnosno krajnji korak na koji bi se odlučili.

„Moramo da imamo viševarijanta rješenja, a jedno od njih je saradnja sa MMF-om. To je zadnji korak na koji bi se odlučili. Imamo drugih rješenja, koja ne želim da otkrivam, i nadam se da će ona biti plodotvorna“, rekao je Krivokapić.

On je naveo da je aranžman sa MMF-om jedna od potencijalnih mogućnosti.

„Dio pregovora koje smo imali sa MMF-om bili su na fonu borbe protiv Covida-19. To je bio povod i glavna karakteristika. Tu smo ih upoznali sa podacima koji su zabrinjavajući za veće i jače ekonomije nego što je crnogorska. Naišli smo na potrebno razumijevanje i to će u dogledno vrijeme biti tako definisano“, saopštio je Krivokapić.

Izvor: rtcg.me

Football news:

Pep Guardiola: Tuchel is an exceptional coach. I am sure he will succeed with Chelsea
Flick's future in Bayern is in doubt. He has a difficult relationship with Salihamidzic
Mikhailovich's autobiography - 🔥 Was friends with a criminal boss, rushed to the Inter locker room to deal with Ibra, defeated leukemia
Chelsea's chances of signing Alaba have increased since Tuchel's arrival. Real Madrid is also Interested in the player
Solskjaer about Greenwood: We're talking about the syndrome of the second season. I have always believed that 99% of the effort is 100% of the failure
Oscar: Salah at Chelsea was unstoppable in training, but on the pitch he was timid. Not enough confidence
Koeman on Barca's debts: We helped the club by lowering salaries. This situation is not only here - everyone is suffering because of the coronavirus