Montenegro

Lavice će igrati pred najviše 500 gledalaca

Prvo veliko evropsko takmičenje u korona eri spremno je za početak. Nikad više neizvjesnosti, uz stroga pravila koja diktira pandemija, i Dansku koja je nakon odustajanja Norveške ostala jedini organizator prvenstva.

Danci se nalaze na velikom iskušenju organizovati jedan ovako velik događaj pod jako specifičnim uslovima nije ni malo lako, a Evropska rukometna federacija se potrudila da im na najbolji mogući način pomogne EHF je objavio sveobuhvatan higijenski plan koji se mora poštovati tokom prvenstva.

“Ponosni smo na profesionalnost i strpljenje sa kojima su se organizacioni timovi i savezi koji su učestvovali suočili sa svim promjenljivim okolnostima i izazovima koje ova pandemija nastavlja da baca na nas. Isto tako, uvjereni smo da primijenjene mjere mogu minimizirati bilo koji rizik za učesnike”, izjavio je predsjednik EHF Mihael Viderer.

Plan EHF-a otpočeo je prije dvije nedjelje, kada su sve selekcije morale proći kroz inicijalnu fazu testiranja, zaključno sa PCR testom urađenim 72 sata prije puta za Dansku podsjećanja radi, niko od “lavica” nije bio pozitivan.

Kompletan proces obuhvata svakodnevne testove tokom prvih pet dana po dolasku u Dansku, a zatim testove na svaka tri dana do kraja prvenstva (20. decembar). Ovo podrazumijeva testiranje svih učesnika: sudija, delegata, trenera, igračica, pa ne bi trebalo da čudi što su se pojedine reprezentacije odlučile na svojevoljnu samoizolaciju tokom priprema za šampionat.

Za vrijeme boravka u Danskoj, tačnije gradovima Herning i Kolding, timovi će živjeti u potpuno izolovanim “balonima” i neće imati kontakta ni sa kim van njihove zone, koja podrazumijeva hotel u koji će biti smješteni i njegovu užu okolinu.

Dobra vijest za navijače je to da su vlasti u Danskoj dozvolile pristustvo 500 gledalaca na tribinama dvorana, s tim što će i oni morati da se pridržavaju strogih mjera koje uključuju skeniranje karata ili akreditacija, obezbjeđujući pregled ličnih podataka, kao i broja osoba koje ulaze.

“U godini koja je bila izuzetno izazovna, radujemo se jedinstvenom turniru i nadamo se da će detaljni koraci koje smo preduzeli pokazati drugim sportovima put naprijed u bavljenju domaćinstvom velikog sportskog događaja”, zaključio je Viderer.

Football news:

Mueller congratulated Brady, who reached his 10th Super Bowl at the age of 43: You are a hero and an inspiration!
Neville compared Liverpool to Coventry after Manchester United's win. Probably because of the color of the uniform
Vladimir Gazzaev held the first training session with Siena
Alessandro Costacurta: Inter are the favourites for both the Milan derby and the Scudetto
The Valencia player tested positive for antigens. Yesterday was a match with Atletico
Tottenham topped the rating of the most eco-friendly clubs in the Premier League. Manchester United, Arsenal, Brighton and Man City-in the top 5, Liverpool-7th
Manchester United and Liverpool put on a show in the cup. The sponsor of the entertainment is the bold positions of Trent and Rashford (United have better realized this advantage)