Montenegro

Letonija umjesto Crne Gore domaćin prvenstva Evrope

Evropsko prvenstvo B divizije za kadete koje je u januaru naredne godine trebalo da bude održano u Crnoj Gori i na kojem bi trebalo da nastupi talentovana generacija crnogorskih rukometaša, još jednom je odgođeno.

Iz Evropske rukometne federacije (EHF) saopšteno je i da je došlo do promjena mjesta održavanja šampionata, pa će se umjesto u našoj državi, izabranici trenera Brana Božovića za plasman u A diviziju boriti u Letoniji, od 15. do 22. avgusta naredne godine.

„Lavovi“ će biti u grupi A sa Holandijom, Turskom i Kosovom, a dvije najbolje će se ukrstiti sa timovima iz grupe B, u kojoj su Letonija, Rumunija, Luksemburg i Azerbejdžan. Samo pobjednik turnira ide u elitni rang.

Preostala dva turnira će se igrati u Sjevernoj Makedoniji i Bugarskoj, kako je ranije i planirano.

EHF je odlučio da otkaže Evropsko prvenstvo za kadete, kao i prvenstvo Starog kontinenta za juniore i u A i u B diviziji.

U ženskoj konkurenciji bi kontinentalna prvenstva trebalo da se održe po planu u 2021. godini, među kojima je i Evropsko prvenstvo za kadetkinje u Crnoj Gori od 5. do 15. avgusta.

Još se čeka odluka Svjetske rukometne federacije (IHF) o svjetskim prvenstvima za kadetkinje i juniorke.

Prvi termin šampionata u Hrvatskoj, odnosno Rumuniji, bio je na ljeto, potom u decembru, a sada se samo zna da će biti 2021. godine.

Football news:

Koeman will not be punished for speaking about VAR after the match with Real Madrid. He said that the system works against Barca
Some players of the Real Madrid Foundation believe that a change of coach will benefit the team (COPE)
Kane on BLM: We have to get down on one knee. Education is the main thing we can do
Rennes - French Krasnodar. The owner (8 times richer than Galitsky) invested in his hometown and after a transfer failure created a successful Academy
The DFB wants Klopp to be Germany's coach at Euro 2024. Lev will stay at the world Cup if he reaches the semi-finals of Euro 2020
Alaba wants to earn 15 million euros a year. Juventus, PSG and Chelsea are Interested in him
Bayern want to sign Midfielders Gladbach Neuhaus and Zakaria next season