Montenegro

Marković: Mojkovac izmijenio svoj lik, vjerujem da će se ovdje dolaziti

Svi kapitalni razvojni projekti u Mojkovcu napreduju najboljom mogućom dinamikom. Odlazim iz Mojkovca zadovoljan, grad je promijenio svoj lik i svoj sadržaj. Vjerujem da će se ovdje dolaziti, a ne da će se odavde odlaziti, kazao je predsjednik Vlade Duško Marković tokom današnje posjete toj opštini.

Kako je saopšteno iz Vlade, Marković je obišao dionicu regionalnog puta Mojkovac – Lubnice koji će povezivati Mojkovac sa ski centrom Žarski.

“Radovi u veoma kompleksnim i teškim uslovima idu odlično i zaista svaka pohvala za izvođača radova i na nivou izvedenih radova, a posebno na kvalitetu tih radova”, rekao je premijer.

Kako je dodao, ukupni projekat Ski centra Žarski napreduje zadovoljavajućom dinamikom i vjeruje da ćemo u naredne dvije godine imati jedan od najmodernijih skijaških centara, koji će biti ne samo ekonomski podsticaj za grad Mojkovac nego i za cijelu Crnu Goru, te koji će otvoriti veliki broj novih radnih mjesta i podstaći otvaranje drugih djelatnosti, ne samo u turizmu, nego i povezanih djelatnosti.

“Istovremeno sam obišao i finiširanje radova na transfer stanici u Rudnici, za par dana se očekuje isporuka opreme iz Hrvatske i transfer stanica će biti u funkciji. Ona će Mojkovcu obezbijediti kvalitetno i ekološko odlaganje komunalnog otpada, štiti Mojkovac od zagađenja i činiti ga jednim od najljepših i najčistijih gradova na obali rijeke Tare”, kazao je premijer.

Predsjednik Vlade je rekao da ga posebno raduje završetak radova na pasareli, objektu koji je konačno poslije više od 40 godina napravio prirodni spoj grada Mojkovca sa sportskom zonom i sa rijekom Tarom.

“Ovo je zaista na ponos i gradu i svakom građaninu opštine Mojkovac. On će ne samo omogućiti kvalitetnu valorizaciju ovog prostora nego i konforan život svima onima koji ovdje žive i koji će, nadam se, doći da ovdje žive”, istakao je Marković.

Podsjetio je da je dovršen i projekat uređenja bvišega jalovišta, jedne od najvećih crnih tačaka u zemlji, danas pretvorene u sportsko-rekreativnu zonu.

“Ministarstvo sporta i Opštine Mojkovac su svojim naporima uradili ozbiljan posao da ovo predstavlja jedan od najljepših i najurbanijih prostora koje ima jedan grad u Crnoj Gori”, ocijenio je premijer.

Predsjednik Vlade je zahvalio Upravi javnih radova, koja zajedno sa drugim državnim organima upravlja tim investicijama, kao i izvođačima na kvalitetno izvedenom poslu.

“Sasvim je sigurno da će Mojkovac sa ovim što je urađeno i što će biti dovedeno do kraja biti snažan razvojni podsticaj ne samo Sjeveru Crne Gore nego zemlji u cjelini”, zaključio je Marković.

Football news:

Andrea Pirlo: Criticism is inevitable when you are suddenly appointed Juve coach, but the results will say everything for me
Zidane on relegation from the 3rd League club: It's not a shame, let's not go crazy. Real Madrid wants to win, sometimes it doesn't come out
Real Madrid were eliminated from the Spanish Cup for the fifth time by a team from the 3rd league
Solskjaer on 2-1 with Fulham: Having conceded, Manchester United woke up and played a good match. Pogba played well
Manchester United won a Premier League match for the 94th time, conceding first. This is a record of the tournament
Pirlo took the first trophy as a coach-snatched the Super Cup from Gattuso. And once they won together
Cristiano Ronaldo: Milan and Inter are very strong, but Juventus can win Serie A