Montenegro
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Medved opustošio košnice i u MZ Potkovač

Pogledajte i

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim putevima, saopšteno je iz Auto moto saveza …

Pljevaljske Novine Društvo 270 Pregledi

Tokom noći medved je opustošio košnice sa medom kod dvije porodice u zaseoku Kukavice, koji pripada MZ Potkovač. Peo se i na terasu jedne od novih kuća i rušio sve pred sobom.

Iako je kod jedne porodice oko pčelinjih košnica postojala visoka ograda i razvučena čelična mreža, to medvedu nije smetalo da uništi košnice i počasti se medom.

Kod druge porodice porušio je staru ogradu i djelimično uništio košnice. Medved je prošao i pored Đula sela. Mještani u ovom djelu mjesne zajednice Potkovač u dobrom dijelu godine žive u Sarajevu.Na istom području prije tri godine medved je ubio i konja i zakopao ga na 200 metara od kuće domaćina, da bi se kasnije vraćao na isto mjesto gdje ga je zakopao.

Ove godine medvedi su pričinili štetu na mnogim košnicama i uništili mnoga pčelinja društva u dobrom dijelu opštine Pljevlja. Medved je zaštićena vrsta i lov na njih je zabranjen.

Iz lovačkog društva Pljevlja tvrde da na teritoriji opštine Pljevlja ima više od 30 medveda, ne računajući one koji povremeno prelaze granicu iz susjednih država. Imaju veliki radius kretanja i preko dana u planinama obično izbjegavaju susrete sa ljudima, dok noću pustoše pčelinje košnice i napadaju stoku koja nije adekvatno zaštićena.

Izvor-pvinformer