Montenegro
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Mijatović: Nema unaprijed dobijenih mečeva, nadam se da ćemo biti pravi

Golman fudbalske reprezentacije Crne Gore, Milan Mijatović poručuje da ekipa mora da savlada Litvaniju i Bugarsku, ako želi da se plasira na Evropsko prvenstvo.

Ako želi da zadrži šanse za plasman na Evropsko prvenstvo, fudbalska reprezentacija Crne Gore mora da bude besprekorna u septembarskom ciklusu i da protiv Litvanije (7.9. u Kaunasu) i Bugarske (10.9. u Podgorici) osvoji svih šest bodova.

Selektor Miodrag Radulović juče je najavio da će ekipa na oba meča ići na pobjedu, kako bi ostala u igri za Euro, a istog mišljenja je i golman Milan Mijatović.

“Moramo da pobijedimo obje utakmice, ako želimo da idemo na Evropsko prvenstvo. Očekuju nas bitni mečevi – krećemo od Litvanije, da tamo pobijedimo, a onda pred našom publikom da savladamo Bugarsku, osovjimo šest bodova, i uzmemo stvar u naše ruke. U oktobru i novembru nas čekaju Beograd i Budimpešta, a i tamo ćemo morati da pobijedimo, kako bismo došli u poziciju da se plasiramo na Euro”, smatra Mijatović.

Crna Gora nakon tri utakmice ima četiri boda, tri manje od Srbije i Mađarske, koji u četvrtak igraju u Beogradu. Bugarska poslije četiri utakmice ima dva boda, a Litvanija bod. Baltička selekcija je i nakon žrijeba bila autsajder u grupi, ali „hrabri sokoli“ svakom protivniku pristupaju ozbiljno.

„U fudbalu se ništa ne zna. Nema unaprijed dobijenih utakmica. Moramo da imamo dobar pristup, da na vrijeme otvorimo utakmicu i osvojimo bodove. Bitno je da smo motivisani. Da uđemo sa velikom željom, motivom i agresijom i da dobijemo utakmicu. Ako bude tako, onda neće biti problema“, jasan je golman banjalučkog Borca.

Do utakmice će biti i vremena za analizu rivala.

„Nijesmo ih još analizirali. Znamo da gaje stil fudbala sličan skandinavskom. Borbeno i sa dosta trke. Moramo da odgovorimo toj igri da bismo ih pobijedili.“

Mijatović je protiv Bugarske i Mađarske sačuvao mrežu, nije primio gol.

“Prija kad ne primate golove. Onda igramo rasterećenije, ne moramo da jurimo rezultat, već imamo slobodu da lakše riješimo utakmicu“, rekao je čuvar mreže.

A osim sigurnog golmana, potrebno je i da realizacija bude na nivou. Dosta reprezentativaca je u dobroj formi – Viktor Đukanović briljira u Švedskoj, Nikola Krstović u Italiji, Stefan Lončar je bio strijelac prethodnog vikenda, a osvojio je nagradu za gol mjeseca u Mađarskoj…

“Sigurno je to dobro za nas, a bilo bi odlično da tu formu prenesu na ove utakmice. Kad smo kompletni i u dobroj formi sa svima možemo da igramo, a to smo i ranije pokazali. Nadam se da ćemo biti pravi u ova dva meča”, zaključio je Mijatović.

Izvor-vijesti