Montenegro

Milačić: Nikome nije cilj prigrabiti funkciju koja u ovom vremenu znači samo ogromnu brigu i odgovornost

Vlada će biti formirana, bez obzira na brojne različite poglede, jer ništa nije važnije od ovog istorijskog zadatka koji su nam građani povjerili, poručio je danas predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

“Za ovaj ozbiljan posao treba truda, mudrosti i smjernosti. Upravo zbog toga što, siguran sam, nikome nije cilj prigrabiti funkciju koja u ovom vremenu znači samo ogromnu brigu i odgovornost, već naći prave ljude koji će svojim znanjem, strukom i političkom voljom moći da stanu pred građane, ponude rješenja i uz ogromna odricanja počnu da služe narodu”, naveo je Milačić u saopštenju. Kako je naveo, na pragu su “konstituisanja prve slobodne Vlade u istoriji Crne Gore”.

“Proces formiranja Vlade je trenutno najveća svetinja koju hoćemo i moramo odbraniti, snažno, saborno i dostojanstveno. I toga smo svjesni svi mi koji u ovom trenutku sjedimo u poslaničkim klupama parlamentarne većine”, dodaje Milaćić.

On je istakao da “imaju hrabrosti da brane svoje stavove, ali i da saslušaju druge”.

“Mi znamo da je bitno da sačuvamo međusobnu koheziju i da onemogućimo svaki zluradi pokušaj da se umanji velika slava izborne pobjede. Mi možemo da pravimo kompromise sa svima i oko svega, osim sa jednim – radom u najboljem interesu građana, koji su nam dali mandat da im služimo. Mi moramo i opravdaćemo povjerenje građana, jer su ovi dani ogledalo svakog od nas za čitav život”, zaključio je Milčić.

Football news:

Maradona was buried near Buenos Aires next to his parents
Mourinho on Maradona: We can find his football on Google, but we won't find Diego there. I miss him
Fabio Capello: against such a mediocre Real Madrid, Inter could have played better
Ibrahimovic met with the Swedish national team coach in Milan
Тот Tottenham midfielder Winks scored from 49 yards. This is the 3rd result in the Europa League, all - in this draw
This miss will hurt all men: Molde player missed from half a meter and drove into the bar
Mikel Arteta: I am Very happy with Pepe's game against Molde. Arsenal played well overall