Montenegro

Ministarstvo vjeruje da će škola početi u septembru, kao plan B snimaju časove za prvo tromjesečje

Obrazovni sistem priprema se za redovan početak školske godine, saopštilo je Ministartsvo prosvjete, navodeći da bi to isto trebalo da čine i roditelji i đaci.

“Naravno, u narednim danima bićemo u komunikaciji sa Instititom za javno zdravlje, kako bismo dobili potvrdu takvog stava”, ističu u resoru Damira Šehovića.

Istovremeno, epidemiološka situacija se mijenja iz dana u dan, i jasno je, kažu u Ministarstvu, da ozbiljan obrazovni sistem mora imati scenario podrške za takve nepredviđene situacije, koje jesu moguće u narednim nedjeljama i mjesecima.

“Upravo zato tokom avgusta će se snimati časovi za prvo tromjesečje, isključivo kao “plan B”, a nikako kao već utvrđena zamjena za redovnu nastavu. Dakle, ponovno snimanje video časova za sada ima za cilj da stvori bazu za obrazovni sistem, kako nas eventualno pogoršanje epidemiološke situacije ne bi zateklo nespremne. Ta baza će ipak, kako smo već rekli, vjerovatnije služiti samo kao podrška obrazovnom sistemu i biti koristan resurs đacima i nastavnicima u redovnoj nastavi”, objašnjavaju u Ministarstvu.

Vjeruju da će propisane mjere uticati na bolji razvoj epidemiološke situacije, te da će dobiti potvrdu i od nadležnih zdravstvenih institucija da djeca u septembru mogu biti u školskim klupama.

Football news:

Bayern won 4 trophies in a year. To repeat Barca's record, you need to take two more
Stefano Pioli: we Must pay tribute to Çalhanoğlu. He can become a key player in Milan
Flick won the fourth trophy of his coaching career
Bayern won the UEFA super Cup for the second time
Tottenham's goal was less than the norm by 5 cm. Mourinho on the match with Shkendiya-79
Bayern broke a 22-match winning streak by drawing with Sevilla in regular time
President of Atletico about Suarez: we are happy to have one of the best scorers in Europe with us