Montenegro

Mugoša: Bez panike i simptoma čekam kraj karantina

Dijana Mugoša, crnogorska reprezentativka prošlog četvrtka, na rođendanu, saznala je da je pozitivna na korona virus!

Rukometašice Podravke testirale su se pred put u Rusiju, gdje su u subotu trebale da igraju meč 6. kola Lige šampiona protiv CSKA. Nalaz je pokazao da je čak šest igračica šampiona Hrvatske pozitivno na virus. Kompletan tim je u samoizolaciji do subote.

“Rezultat testa me iznenadio. Prosto, nisam očekivala. Pazim se, ekipno se non-stop testiramo, ali… Mogu da kažem da se odlično osjećam, nemam simptome, živim kao i prije korone. Puna sam energije, ne plašim se, stalno sam u kontaktu sa porodicom, koja, normalno, brine, prijateljima, saigračicama… Trener me zvao i savjetovao da ne paničim. Odgovorila sam da nema čega da bojim”, ispričala je Dijana koja u Koprivnici broji dane do novog testiranja.

Crnogorska reprezentativka na treningu, dan pred put saznala je vijest.

“Kao i svakog četvrtka testirali smo se, a popodne, pred početak treninga, saopštili su rezultate. U početku nisam vjerovala. Rekla sam da je to nemoguće, iz razloga što nemam simptome. Otišla sam kući i tu sam, ne mrdam. Doktori su nam zabranili bilo kakve aktivnosti, dok ostatak tima, koji je negativan, trenira. Za sad je sve dobro, a i djevojke koje, takođe, imaju koronu, nemaju zdravstvene probleme. Nadam se samo da ova pauza neće ostaviti veliki trag na kondiciju. Mada, iskreno, ovo vrijeme odvojenosti od svega, možemo dobro da iskoristimo i razmislimo o igri, jer smo u posljednjih nekoliko kola razočarale. Nanizali smo poraze, ne ličimo na ekipu kakva je bila. Ne znam što nam je, ali se nadam da ćemo u nastavku Lige šampiona postaviti stvari onako kako želimo.”

Situacija u gradu, ispričala je Dijana, je pod kontrolom.

“U gradu ima pozitivnih, ali ništa pretjerano. Na primjer, zatvoren je restoran gdje se hranimo, jer su neki bili pozitivni na testu. Mislim da su ljudi postali svjesni da je korona tu i da su mnoge stvari obavezne kako bi se spriječilo širenje. Iskreno da vam kažem, koronu nisam dobila jer sam bila u restoranu ili kafiću. Eto, moje koleginice, sa kojima se baš družim, provodim najviše vremena, su negativne. Očigledno da nema pravila.”

Razmišlja Dijana o povratku na teren, fokus je Liga šampiona, a ne krije veliku želju da se priključi nacionalnom timu.

“Jedva čekam da se vratim kući, reprezentaciji, samo da sve bude kako treba. Razmišljam, naravno, o velikom takmičenju.”

Football news:

Guardiola reached the Champions League play-offs for the 12th time out of 12. This is a record among coaches
Joseph Blatter: God called Maradona home
The streets of Naples and Buenos Aires are very sad. This day is a tragedy for millions
Manchester City reached the 1/8 final of the Champions League
The world says goodbye to Maradona. Even the English forgot about the Hand of God and recognized the greatness of the legend
Mourinho bought the Hamon Region for 500 pounds. He promised this if the defender does not beat Mahrez
River paid tribute to Maradona. Diego played for the club's superclasico Rivals