Montenegro
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Na sjeveru ponegdje kiša, na jugu pretežno sunčano

Na sjeveru Crne Gore ponegdje po kotlinama moguća kratkotrajno magla. Prijepodne duži sunčani periodi, poslijepodne uz promjenljivu oblačnost, ponegdje kiša ili pljusak s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren, promjenljiv. Temperatura od 20 do 26 stepeni. Na jugu države pretežno sunčano. Poslijepodne slab do umjeren razvoj oblaka. U planinama lokalno moguća je kiša ili pljusak s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren, zapadni. Temperatura u najtoplijim predjelima od 28 do 30 stepeni.

More, malo do umjereno talasasto. Vjetar slab do umjeren, tokom dana zapadni. Temperatura mora oko 23 stepena. UV index, oko 8 UV jedinica.

U Crnoj Gori na sjeveru za vikend ponovo više oblaka i uslovi za kišu. Lokalno su mogući pljuskovi s grmljavinom, i svježije vrijeme. Na jugu u subotu i nedjelju i dalje prijepodne duži sunčani periodi, a poslijepodne i u večernjim satima više izgleda za padavine, naročito u kontinentalnim predjelima.

U Evropi cikon s Atlantika zahvata Biskajski zaliv, Pirineje, južni i centralni dio Francuske, pa se na tom području sjutra očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Obilnih padavina biće posebno na jugu i u centralnim predjelima Francuske. Slične vremenske prilike i u centralnoj Evropi, kao i na sjeveru kontinenta, dok će u većini zapadnih, istočnih i sjeveroistočnih oblasti biti pretežno ili djelimično sunčano. Temperatura od 17 stepeni u Helsinkiju do 31 u Parizu.

Na Balkanu i danas će iznad većeg dijela biti kiše, pljuskova i grmljavine, naročito u drugom dijelu dana. Samo će na krajnjem jugu i jugoistoku biti suvo, s više sunčanih perioda. Temperatura uglavnom, od 24 do 30 stepeni.

Izvor-rtcg