Montenegro
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Nove mjere protiv vršnjačkog nasilja uoči početka školske godine

Premijer Dritan Abazović kazao je da vjeruje da su djeca u Crnoj Gori sigurna, dodajući da očekuje da će nove mjere, u cilju suzbijanja vršnjačkog nasilja, biti na snazi prije početka nove školske godine.

Abazović vjeruje da su djeca u Crnoj Gori sigurna Abazović vjeruje da su djeca u Crnoj Gori sigurna (Foto: gov.me)

Abazović je u intervjuu na Adrija televiziji rekao da se živi u vremenu opšte globalizacije, kao i dostupnosti različitih sadržaja u medijima i na društvenim mrežama.

Kako prenosi Pobjeda, on je naveo da je bilo dosta inicijativa da se ti sadržaji na neki način promijene, naročito po pitanju društvenih mreža.

“Nijesam sreo nijednu osobu koja nije saglasna da se nešto i po tom pitanju mora raditi. Definitivno imamo previše nasilja i sadržaja koji dovodi do devijantnih pojava”, smatra Abazović.

On je ponovo izrazio saučešće porodicama žrtava tragičnih dešavanja u Srbiji, ističući da je to upozorenje za sve države u regionu.

“Nadam se da ćemo ga shvatiti ozbiljno i da ćemo preduzeti sve neophodne mjere, a one moraju biti inkluzivne i moraju da podrazumijevaju sve čimbenike društva”, saopštio je Abazović.

On je istakao da percepcija sadržaja na društvenim mrežama ili u medijima nije ista kod odraslih i djece.

Abazović je rekao da je Srbija predložila mjere a neke su, kako je kazao, smislene.

“Ja sam za punu demilitarizaciju stanovništva. To je meni vrlo blisko. Mislim da samo određene kategorije stanovništva mogu da budu u posjedu oružja. Moramo da imamo rigoroznije kazne”, naveo je Abazović.

On, kako je kazao, očekuje da nove mjere mogu biti uvedene uoči početke nove školske godine.

“Ne znam da li će to u potpunosti riješiti problem”, dodao je Abazović.

On je apelovao na roditelje da obrate pažnju i u razgovoru sa djecom objasne da “ovo nijesu stvari za igru”.

Abazović je kazao da pokušavaju da isprate i reaguju na najmanju sitnicu.

“I srećni smo što se sve za sada svodi na neslane šale. Ipak, moramo da imamo jako povećanu kontrolu. To će se dešavati sada u toku polumaturskih i maturskih večeri, biće povećana pozornost, jer ne smijemo ništa prepustiti slučaju”, poručio je Abazović.

Izvor-rtcg