Montenegro

Nrekić: Građani da poštuju mjere, održavaju distancu i nose maske

Predsjednik Opštine Ulcinj Loro Nrekić je, u saradnji sa predstavnicima Instituta za javno zdravlje, održao  multisektorski sastanak sa kog je apelovano na građane da poštuju mjere donijete sa ciljem suzbijanja koronavirusa, održavaju fizičku distancu, nose maske i druga propisana zaštitna sredstva kako bi prvenstveno sačuvali svoje zdravlje, ali i izbjegli visoke novčane kazne kojime se sankcioniše nepridržavanje mjera.

Kako je saopšteno iz Opštine Ulcinj, Nrekić se susreo sa predstavnicima nadležnih epidemioloških službi, Sanitarne inspekcije, Komunalne policije, Komunalne inspekcije, Doma zdravlja Ulcinj, Centra bezbjednosti i Opštinskog štaba za opštinu Bar, a na sastanku  je istaknuto da će se kontrole poštovanja mjera narednih dana intenzivirati.

“Tema sastanka bila je trenutna situacija prouzorkovana pandemijom Covid-19 u Ulcinju i Crnoj Gori, pojačana kontrola i nadzor osoba u samoizolaciji, sprovođenje naredbi iz domena nadležnosti svih uključenih, kao i Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti objavljen u Službenom listu, kojim su propisane oštre prekršajne novčane kazne za nepridržavanje mjera zaštite od širenja koronavirusa”, naveli su u Opštini.

Football news:

De Gea has found a double-the coach of Scottish Ross County. In his team, 19% of the players are called Ross – even all the goalkeepers
Ancelotti on the recipe for winning the Champions League: unconsciousness of actions, luck and courage
Werder searches for talent using machine learning and predicts injuries from DNA
Langle about the match with Napoli: We have a very small advantage
Elvin Kerimov: in 2012, Utkin calls: I Read your text on Showsport, since September 1, you are fired
Willian is impressed with Arteta's desire to sign him to Arsenal, but has not yet decided where he will go
Adebayor on Ronaldo: real know what they lost by letting him go. These players appear once every 200 years