Montenegro

Od 11. maja u Kliničkom centru obavljeno 10 hiljada pregleda

U ambulantama Kliničkog centra Crne Gore, od 11. maja, kada je normalizovan rad u ovoj ustanovi, pa do danas, obavljeno je oko 10 hiljada i 200 specijalističkih i supspecijalističkih pregleda i dijagnostičkih i terpijskih procedura.

“Zahvaljujući dobroj organizaciji rada, svi pacijenti koji u periodu epidemije uzrokovane korona virusom, nijesu mogli da dobiju zdravstvene usluge u zakazanim terminima, pozivaju se i pregledaju u poslijepodnevnim i večernjim terminima i vikendom. Takođe, pacijenti koji prije proglašenja epridemije, imaju zakazane preglede za maj ili jun, mogu da obave specijalističke preglede ili dijagnostiku u terminima koji su im ranije određeni”, navode iz KCCG.

Još jednom apeluju na sve pacijente da se odazovu na zakazane preglede i poštuju date termine, jer je KCCG uložio maksimalan napor da, u ovakvim okolnostima, svim pacijentima obezbijedi pravovremenu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.

“Napominjemo da se svi pregledi obavljaju uz poštovanje preporučenih epidemioloških mjera, koje obuhvataju obavezno nošenje zaštitnih maski, dezinfekciju ruku i mjerenje tjelesne temperature pri ulasku u KCCG, uz obaveznu fizičku distancu”, dodaju oni.

Football news:

This is the best Milan in years: superkambekom with Juve (3 goals in 5 minutes!) saved the intrigue in Serie A
Zlatan Ibrahimovic: I am the President, player and coach! If I had been in Milan since the start of the season, we would have taken the scudetto
Sarri on the defeat by Milan: we played first-class football for 60 minutes. Then-turbidity
Pioli on the victory over Juve: Milan became a team. We can play even better
Pioli beat Juventus for the first time as a coach
Vardy has scored 10 goals for Arsenal in Premier League matches. Only Rooney has more
Ronaldo scores or gives an assist in 17 consecutive Serie A matches, where he scored 25 (21+4) points