Montenegro

One Team: Ujedinjeni u plemenitoj misiji

Naši najjači košarkaški klubovi Budućnost Voli i Mornar su prvi timovi iz Evrokupa koji su zajednički organizovali događaje iz ,,One Team“ programa.

U saradnji sa Specijalnom olimpijadom Crne Gore Mornar i Budućnost Voli zajednički rade na programu podrške za mlade sa intelektualnim teškoćama, kako bi dobili pristup onlajn časovima koje vode ,,One Team“ treneri iz oba kluba. Časovi su podržani od strane volontera Specijalne olimpijade, uz čiju pomoć se sesije u onlajn formatu organizuju i sprovode tokom aktuelne pandemije korona virusa.

Oko 50 mladih, uzdrasta od deset do 25 godina, učestvuju u ovom programu koji traje osam sedmica a započet je prošlog mjeseca.

– Srećni smo što nastavljamo našu saradnju sa najvećim košarkaškim klubovima u zemlji. Nakon nekoliko godina na zajedničkim projektima u Budućnost Voliju i Mornaru ponaosob, ove godine smo došli do ideje u skladu sa sloganom ,,Svi smo jedan tim“. U posebno izazovnom trenutku planetarne pandemije, klubovi su udružili snage za ostvarenje većeg cilja, istovremeno prenoseći jaku poruku – rekao je Ivan Radović, direktor Specijalne olimpijade Crne Gore.

,,One Team“ ambasadori ispred naših Evrokup i ABA timova su Sead Šehović, bek-krilo Mornara i bek Budućnost Volija Petar Popović, naši reprezentativci.

– Suština projekta ,,One Team“ je koristiti košarku kao silu koja ujedinjuje, o čemu svjedoči i ovaj projekat koji naša dva kluba realizuju sa Specijalnom olimpijadom Crne Gore – rekao je Šehović.

– Kao igrači naših klubova želimo da pobijedimo jedni druge, ali košarka je veća od našeg rivalstva. Sjajno je što Budućnsot Voli i Mornar mogu da rade zajednički sa grupom najranjivijih u našem drušvu, tokom ovih teških mjeseci – rekao je Petar Popović.

,,One Team“ projekat uživa podršku svih klubova Evrolige i Evrokupa.

Football news:

The former defender of Inter, Schelotto has moved to Argentinian racing
Kramaric scored the 74th goal in the Bundesliga, breaking Olic's record among Croats
Suarez has 12 goals in his first 15 games for Atletico - the best start in La Liga for a new club since Ronaldo
16-year-old Small - the youngest player in the history of Everton
Solskjaer on 3-2 with Liverpool: Manchester United won on their own terms. It's a good feeling
Hames scored 10 (3+7) points in Everton's home matches. Away - 0
Suarez scored his 12th goal of the La Liga season. Messi has 11