Montenegro
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Opštinske subvencije za 84 sugrađana za energetsku efikasnost

Pogledajte i

zadružna zgrada 3

Nepoznata lica, najverovatnije migranti izazvali su juče, 4. Aprila, požar u zgradi nekadašnje otkupne stanice …

Pljevaljske Novine Društvo 122 Pregledi

Opština Pljevlja dodjeliće 84 subvencije, ukupne vrijednosti 230.000 evra, po osnovu objavljenog spiska o rezultatima javnog poziva, za subvencionisanje mjera za povećanje energetske efikasnosti u stambenom sektoru i smanjenje zagađenja vazduha u opštini Pljevlja.

Na osnovu Odluke o budžetu Opštine Pljevlja za 2021. godinu i Sporazuma potpisanog između Opštine Pljevlja i UNDP Crne Gore dana 09.11.2021. godine o realizaciji Modela subvencionisanja mjera za povećanje energetske efikasnosti i smanjenje zagađenja u stambenom sektoru opštine Pljevlja, Opština Pljevlja i UNDP objavili su
REZULTATE JAVNOG   POZIVA
za subvencionisanje mjera za povećanje energetske efikasnosti u stambenom sektoru i smanjenje zagađenja vazduha u opštini Pljevlja. Opština Pljevlja je za realizaciju Javnog poziva opredijelila početna finansijska sredstva u iznosu od 230.000 eura, uz mogućnost uvećanja iznosa u toku trajanja Javnog poziva. U saradnji sa kancelarijom UNDP u Crnoj Gori formirana je Projektna implementaciona jedinica i je razvijen Model finansiranja mjera za unapređenje energetske efikasnosti koji je osnov za realizaciju ovog Javnog poziva.

Korisnici / podnosioci prijava, koji sopstvenim učešćem ne mogu obezbijediti sva potrebna finansijska sredstva za realizaciju mjera, mogu se za finansiranje obratiti partnerskim finansijskim institucijama koje su  kroz poseban javni poziv izrazile namjeru da pruže povoljne uslove kreditiranja: Prva banka Crne Gore, NLB Banka i CKB Banka.

Projektna implementaciona jedinica je izvršila pregled pristigle dokumentacije i ocjenjivanje pristiglih prijava po osnovu dvije grupe kriterijuma, kako je to definisano Javnim pozivom a rang lista dostupna je na linku:https://pljevlja.me/wp-content/uploads/2022/04/RANG-LISTA-EE-FINAL.pdf  i dostupna je na oglasnoj tabli u zgradi Opštine Pljevlja.

Opširnije na: https://pljevlja.me/rezultati-javnog-poziva-za-subvencionisanje-mjera-za-povecanje-energetske-efikasnosti-u-stambenom-sektoru-i-smanjenje-zagadjenja-vazduha-u-opstini-pljevlja/