Montenegro

Optužnica protiv tri osobe: Obili dvije kuće i ukrali stvari vrijedne 2.000 eura

Osnovni sud u Beranama potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u tom gradu podignutu protiv E.B., A.H. i K.Š. zbog produženog krivičnog djela teška krađa u saizvršilaštvu.

Kako se navodi u optužnici, okrivljeni su 10. juna ove godine obili dvije kuće u selu Donja Vrbica, u opštini Petnjica, iz kojih su otuđili stvari vrijedne 2.081 euro.

“Okrivljeni su oko 21.30 časova, po prethodnom dogovoru, zajedno, u selu Donja Vrbica, opština Petnjica, obili kuću oštećenog S.A. na način što su upotrebom fizičke snage podigli rolo vrata od garaže, ušli u unutrašnjost iste, a nakon toga upotrebom podesnog sredstva šrafcigera okrivljeni E.B. je odvalio ulazna vrata od prizemlja kuće na koja se ulazi iz garaže, nakon čega su izašli ispred kuće i jedan po jedan savladali visinsku prepreku od 2,50 m od zemlje, a zatim upotrebom fizičke snage obili balkonska PVC vrata, ušli u unutrašnjost kuće i sa komode iz dnevnog boravka oduzeli: LCD televizor marke ‘samsung’ vrijednosti od 298 eura, a iz spavaće sobe pištolj marke ‘sig sauer’ kal. 9 mm vrijednosti 395 eura i kutiju sa 50 metaka kal. 9 mm vrijednosti od 32,5 eura, sve ukupne vrijednosti u iznosu od 725,50 eura, u namjeri da njihovim prisvajanjem sebi pribave protivpravnu imovinsku korist”, navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, oni su istog dana, oko 22 sata, obili i kuću oštećenog F.A.

“Na način što je okrivljeni E.B. upotrebom fizičke snage i podesnim sredstvom šrafcigerom obio drvena ulazna vrata od kuće, ušli su u unutrašnjost iste, a zatim se unutrašnjim stepenicama popeli na drugi sprat, gdje su sa komode u dnevnom boravku oduzeli: plazma televizor marke ‘philips’ vrijednosti od 248 eura, dvogled marke ‘canon’ vrijednosti od 42 eura, lovačku pušku-karabin M48 vrijednosti od 175 eura; 50 komada municije vrijednosti od 75 eura; polovni gasni pištolj marke ‘blow’ vrijednosti od 90 eura, sve ukupne vrijednosti 1.355,50 eura, u namjeri da njihovim prisvajanjem sebi pribave protivpravnu imovinsku korist”, zaključuje se u optužnici.

Football news:

Barca presidential candidate Font: we need to bring back Pep, Xavi, Iniesta, Puyol to create a competitive project
Mancini on Balotelli: I'm sorry to see him like this. By the age of 30, he should have reached maturity
Fabio Capello: Barcelona could have scored 8 goals for Juve instead of 2. The difference between the teams is shocking
Nagelsmann boasted that Leipzig would read any Manchester United scheme - and got 0:5. Solskjaer still surprised him, and then finished off Rashford
Tuchel on criticism: PSG leads in France. Juve, Liverpool, city, Barcelona and Real Madrid in 1st place in their respective leagues?
Owen Hargreaves: Van de Beek could be Manchester United's Muller. Once he is in the squad, he will not be forced out
The French Cup is suspended until December 1 due to coronavirus. Ligue 1 matches will be played without spectators