Montenegro

Pajović: Pojedinim medijima je vijest moja plata, a nijesu im vijest moja i donacije Ambasade u Kini

Ambasador Crne Gore u Kini Darko Pajović napisao je na svom Facebook profilu da je svoju martovsku platu od 5121 euro donirao svojoj državi Crnoj Gori za borbu protiv koronavirusa.

Ovu informaciju Pajović je objavio nakon što je Televizija Vijesti emitovala prilog u kome je navela podatak da je Pajović najplaćeniji crnogorski diplomata sa platom od oko 5000 eura, ali ne i to da su, kako je kazao, Pajović i zaposleni u Ambasadi u Pekingu donirali više hiljada eura za crnogorsku borbu protiv Covid19.

Navedeno je da su podaci o Pajovićevim primanjima javni i dostupni, te da je Pajović dozvolio i uvid u bankovne račune.

Pajović piše da mediji imaju pravo da selektuju informacije, ali zato napominje da i on ima pravo da kaže ono što neće biti vijest pomenute televizije.

“Vijest nije kada donirate svojoj državi Crnoj Gori za borbu protiv virusa Covid-19. Nije vijest ni kada Liu Jia, inače sekretarica Ambasade Crne Gore u Pekingu i kineski državljanin, donira 500 eura od svoje plate, a Zhao Jishu vozač Ambasade, isto kineski državljan, 100 eura za našu Crnu Goru. Izuzetno sam ponosan na njihov gest. Nije vijest ni kada Ambasada Crne Gore u Pekingu prikupi donacije od plata diplomata i kineskog osoblja 6.321 eura, samo za jedan mjesec. Izuzetno sam ponosan i na ovu činjenicu”, napisao je ambasador Pajović.

To je demokratija i to je sloboda medija, piše ambasador Pajović na Facebook-u.

“I svaki medij ima slobodu za selekciju informacija, koliko se god vama dragi prijatelji to svidjelo ili ne. Kao što i meni pripada pravo slobode govora da vas informisem da sve prethodno nije i neće biti vijest tog medija. Da je vječna Crna Gora”, zaključio je Pajović u svojoj objavi.

M.D.

Football news:

Quique Setien: Barcelona can keep their title chances until the last round. A lot of things happen in football
Klopp confirmed that Henderson is out for the rest of the season due to injury
Pep on Manchester City's appeal to CAS: Confident in the club's arguments that we will be in the Champions League
Ronaldo remembered winning Euro 2016: it was the most important title of my career🏆 🇵 🇹
It is impossible to beat Ramos' penalty (there is only a Subasic save with a violation), but we know how he will hit next time
Real Madrid Director Butragueno: it will be difficult to Beat city. This is a team with fantastic players
Member of the Board of Bavaria: The match against Chelsea will not be easy. Barcelona and Napoli are very experienced teams