Montenegro
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Pejović: Očekujemo od donosilaca odluka spremnost da naše probleme rješavaju izmjenom postojećih ili donošenjem novih i boljih zakonskih rješenja

Pogledajte i

demokrate logo

Svim sugrađanima islamske vjeroispovijesti čestitam Ramazanski bajram u ime članova Opštinskog odbora Demokrata Pljevlja I …

Pljevaljske Novine Društvo 35 Pregledi

Povodom 4. Maja – Međunarodnog dana vatrogasaca kao prioritete koje smo ove godine prepoznali jesu stvaranje optimalnih uslova za rad vatrogasaca kao i njihovu pravnu zaštitu počev od zakonskih rešenja koja regulišu ovu oblast, pitanja penzionisanja pa sve do egzistencijalne problematike.

Više puta smo dokazali da smo spremni u svakom trenutku rizikovati svoje živote u cilju zaštite svojih sugrađana i njegove imovine. Zato od donosioca odluka očekujemo da pokažu spremnost da naše evidentne probleme rješavaju izmjenom postojećih ili donošenjem novih i boljih zakonskih rješenja.

Kako radimo u uslovima gdje nemamo kolektivno osiguranje u slučaju povreda, bolesti ili smrti, kako smo izloženi mobingu i prijetnjama od strane poslodavaca, mi kao sindikalni predstavnici imamo obavezu da stalno ponavljamo i ukazujemo da veliki broj vatrogasaca-spasilaca ne posjeduje adekvatnu i atestiranu ličnu zaštitnu opremu. Kolektivna oprema je stara i po nekoliko desetina godina, u mnogim Službama ne radi optimalan broj vatrogasaca-spasilaca, porezi i doprinosi te staž u uvećanom trajanju nije uplaćen i po nekoliko godina, naše Službe nemaju akte o procjeni rizika na radnom mjestu a prostorije u kojim borave vatrogasci-spasioci su neuslovne i ne zadovoljavaju ni minimum standarda.

Da bi ispunili svoju misiju da pomognemo, sačuvamo i spasimo ljudske živote i imovinu prevashodno nas mora biti dovoljno, moramo imati sa čim da radimo i za posao koji obavljamo moramo biti adekvatno plaćeni.

Svim kolegama vatrogascima-spasiocima čestitamo 4. maj – Međunarodni dan vatrogasaca, uz želju da se u što skorijem periodu, putem donošenja novih zakonskih normi, riješe pomenuti ali i mnogi drugi problemi.

Izvor tvpljevlja.me