Montenegro
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Pljevlja ponosna na dječaka koji je spašavao drugaricu od davljenja

Požrtvovanost i hrabrost uvijek bude najdublja osjećanja. Obična šetnja u Ul. Nikole Pašića, gotovo u centru grada, mogla je da bude kobna za dvoje djece. Na sreću, hrabrost osmogodišnjeg dječaka, koji je pritrčao rupi punoj vode od preko metar dubine pokušavajući drugarici da pomogne i dodajući joj dasku, i pažljivo oko i brza reakcija policajaca Novice Tomaševića, koji se zaustavio automobil, okončali su prijetnju kojoj joj bilo, juče, izloženo dvoje djece.

Sreća je juče obasjala srca svih Pljevljaka jer je sedmogodišnja djevojčica spašena od davljenja. Ponos je danas obuzeo srca svih Pljevljaka kada su na jednominutnom videu snimku, koji je na fejsbuku objavila majka osmogodišnjeg dječaka Arnela Geljić, vidjeli njegovu hrabrost i prisebnost.  Snimak nadzorne kamere, vjerovatno Tehnomaxa, omogućio je uvid kako se radoznala djevojčica provukla ispod „ograde“ i prišla vodi, požrtvovanost dječaka i brzu reakciju policajca koji je od opasnosti spasio oboje djece, s obzirom da je bilo snijega na koji se djevojčica vjerovatno i oklizala i upala u vodu.

Većina medija o tom događaju prenijela  je informaciju Portla RTCG u kome se pojavila nezvanična rečenica koja nije bila tačna. Nažalost medijska potreba da se bude prvi pokazala se pogrešnom, a kopiranje nepreovjerenih informacija, buknulo je kao požar. Takva praksa mogla je ostaviti veće posledice na osmogodišnjeg dječaka, koji je već doživio traumu pokušavajući da pomogne drugarici, da se nije pojavio jednominutni video o događaju. Majka Arnela je doživjela neprijatnosti od komentara koji su nastali zbog lažne informacije.

„Moje dijete koje pokusava da izvuce drugaricu iz kanala a medijski osudjeno po komentarima zlih besposlenih ljudi kako je ubica,monstrum itd…bavite se svojim zivotima ako ih uopste imate…

Ja sam na svoje dijete ponosna jer ja ne znam kako bi se ponasala u ovakvoj situaciji a on je sa svojih 8 godina pokusavao da joj pomogne…hvala svima na podrsci❤️„, napisala je na fejsbuku Arnela Geljić.

Iako su juče svi komentari naših čitalaca bile čestitke upućene Tomaševiću dugujemo izvinjenje porodici Geljić i čitaocima što smo nezvaničnu informaciju prenijeli ne sumnjajući u izvore Portala javnog servisa RTCG.