Montenegro
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Pljevlja: Put tone već 20 godina, a projekta ni na vidiku

U izvještaju koji je nedavno usvojila Vlada, planira se raskid ugovora sa projektantskom kućom „Interprojekt“ oko poslova na projektovanju druge dionice puta Pljevlja – Metaljka, a trebalo je da projektuju i sanaciju klizišta u Brvenici.

Klizište u selu Brvenica na putnom pravcu Pljevlja – Gradac traje već preko 20 godina ali od njegove sanacije ni ove godine očigledno neće biti ništa. Kako se navodi u izvještaju o stanju na putevima u Crnoj Gori u 2022. godini, koji je nedavno usvojila Vlada, planira se raskid ugovora sa projektantskom kućom „Interprojekt“ oko poslova na projektovanju druge dionice puta Pljevlja – Metaljka, a trebalo je da projektuju i sanaciju klizišta u Brvenici.

– Nije ispoštovana dinamika realizacije ugovora za projektovanje, zaključenog sa „Interprojekt“ d.o.o. Podgorica. Planira se raskid ugovora. Sprovešće se procedura javne nabavke za izradu projektne dokumentacije u 2023. godini, navodi se u izvještaju.
Iz Mjesne zajednice (MZ) Brvenica ističu da su razočarani što se već godinama ne radi sanacija klizišta i dodaju da se ovim putem godišnje odveze po nekoliko desetina hiljada kubika najkvalitetnijeg drveta sa prostora ispod planine Ljubišnje. Naglašavaju i da putem svakodnevno prolaze šleperi koji iz rudnika „Šuplja stijena“ odvoze koncentrat olova i cinka, ali da niko ne vodi računa o njegovom održavanju.

Više od 20 godina dolazi do klizanja puta i do njegovog potonuća. Nažalost, niko ništa ne preduzima izuzev što vrše nasipanje zemlje kako bi se ulegnuća ispunila – kaže predsjednik MZ Brvenica Željko Vučetić i pojašnjava da je neophodno uraditi kompletnu rekonstrukciju puta, sprovesti odvod voda koje se slivaju na njega i uraditi kvalitetne potporne zidove.

Put je sada nasut zemljom kako bi se ulegnuća na njemu popunila ali kada krenu kiše doći će do novog slijeganja terena i tako to traje poslednjih 20 i više godina – ističe Vučetić.

Inače, procijenjena vrijednost radova na putnom pravcu Pljevlja – Metaljka, završnog dijela prve faze, je 1,24 miliona eura, i neophodno je izvesti radove na dionici dužine od 1,7 kilometara. Rok za završetak radova na prvoj dionici Pljevlja – Boljanići bio je kraj 2020. godine.

Izvor-dan