Montenegro

Počelo komunalno opremanje Biznis zone Zabrablje II

Mehanizacija podgoričke kompanije „Avio Petrol“ započela je radove na nivelisanju i prilagođavanju terena kako bi se omogućio nesmetan pristup parcelama Prijestonice Cetinje, koje se nalaze u zaleđu preduzeća „Sava trans“.

“Riječ je o potezu preko kojeg bi trebalo da bude obezbijeđen pristup Biznis zoni „Zagrablje II“.  Pristup se trasira u dužini od 150 metara i u širini od osam metara, kako bi se stvorili uslovi za saobraćanje  automobila, kamiona i druge mehanizacija”, saopšteno je iz Prijestonice.

Početak radova obišao je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan sa saradnicima.

On je rekao da je veoma zadovoljan što se ovim radovima omogućava gradskoj upravi da odgovori na zahtjeve privrednih subjekata i zainteresovanih investitora za otvaranje različitih proizvodnih pogona na Cetinju, a time i za nova zapošljavanja, što je jedan od zaključaka sa posljednje sjednice Senata Prijestonice Cetinje.

Lokalna uprava će, kako je kazao Kašćelan, kroz Zakon o Prijestonici komunalno opremiti prostor Biznis zone „Zagrablje II“ i omogućiti potencijalnim korisnicima pristup elektro i vodovodnoj mreži.

Kašćelan je obišao i radove na Puškinovoj ulici, gdje su u toku završni radovi prve i druge faze – postavljanje ivičnjaka, tamponiranje saobraćajnice i uređenje trećeg parkinga u naselju Gipos. Radovi će biti završeni, prema navodima izvođača, do sredine novembra 2020. godine.

Odmah po njihovom okončanju, započeće treća faza, odnosno nastavak rekonstrukcije Puškinove ulice do Bulevara crnogorskih junaka.

“Dobro napreduju radovi i na prvoj fazi saobraćajnice u Donjem polju, koja bi trebalo da spoji ovo gradsko naselje sa Belvederskom ulicom i dalje sa magistralnim putem Podgorica – Cetinje – Budva. Završetak radova na ovoj saobraćajnici očekuje se u novembru”, navode iz Prijestonice.

Football news:

Pep on Aguero's reaction to Maradona's death: it's difficult, especially for his son. Sad situation for the family
Pogba and Mctominay will not play with Southampton due to injuries
Jurgen Klopp: Maradona is the best player in my life. Meeting him was like meeting the Pope
Chalhanoglu will move to Manchester United as a free agent in the summer of 2021 (Christian Falk)
Benzema, Carvajal, Ramos and Valverde will not play with Alaves due to injuries
Ronaldo will not play against Benevento. Pirlo gave him a rest
Zidane on Real Madrid's downturns: Stability in football is the hardest thing to achieve. The problem is not in relation