Montenegro

Postavljena bronzana skulptura Melanije Tramp nakon što je zapaljena drvena

Bronzana skulptura Melanije Tramp, supruge američkog predsjednika Donalda Trampa, postavljena je na mjestu gdje se nekada nalazila drvena skulptura koja je zapaljena prošle godine. Prvobitnu statuu neki su opisali kao „sramotnu”, ili je nazivali „Štrumfeta” i govorili da ne izgleda kao Melanija Tramp, piše BBC na srpskom.

Skulpturu je osmislio umjetnik Brad Dauni, a postavljena je u gradu u kojem je odrastala američka prva dama, u centralnoj Sloveniji, objavio je CNN. Dauni je poručio da mu je oduvijek bila namjera da se napravi bronzana skulptura. Međutim, napravljena je drvena koja je zapaljena, prenosi Klix.

On je istakao da je lokalno stanovništvo podržalo postavljanje skulpture, a da im je bronzanu skulpturu “donirao”. Prema njegovim riječima, ovo djelo je nadahnuto statuama koje je Vladimir Iljič Lenjin postavljao nakon Oktobarske revolucije 1917. Ukazao je da je drvena skulptura bila kritika monumentalizma.

Iz policije još nisu otkrili ko je oštetio drvenu skulpturu.

Spaljena skulptura je dio izložbe u slovenskom gradu Koper. Taođe, umjetnik smatra da je kontradiktorno da je osnova djelovanja Trampa zaustavljanje ulaska migranata u zemlju, dok je oženjen migrantkinjom čiji maternji jezik nije engleski.

Tramp je rođena u Novom Mestu 1970. godine u gradu Sevnica, kada je Slovenija bila dio Jugoslavije.

Football news:

Mancini on Balotelli: I'm sorry to see him like this. By the age of 30, he should have reached maturity
Fabio Capello: Barcelona could have scored 8 goals for Juve instead of 2. The difference between the teams is shocking
Nagelsmann boasted that Leipzig would read any Manchester United scheme - and got 0:5. Solskjaer still surprised him, and then finished off Rashford
Tuchel on criticism: PSG leads in France. Juve, Liverpool, city, Barcelona and Real Madrid in 1st place in their respective leagues?
Owen Hargreaves: Van de Beek could be Manchester United's Muller. Once he is in the squad, he will not be forced out
The French Cup is suspended until December 1 due to coronavirus. Ligue 1 matches will be played without spectators
Rashford has the fastest hat-trick in the history of the Champions League among players coming on as a substitute. Mbappe - the second