Montenegro

Potvrđeno pisanje CdM: Vukićević predsjednik nikšićkog odbora DPS, Burić potpredsjednik

Novi predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u Nikšiću je dosadašnji direktor Centra za socijalni rad za Nikšić, Šavnik i Plužine Zoran Vukićević, dok je za potpredsjednika izabran Marko Burić, potvrdili su večeras iz DPS-a pisanje CdM-a.

<<<CdM saznaje: Vukićević predsjednik nikšićkog odbora DPS, Burić potpredsjednik<<<

Kako su rekli, iako je po Statutu DPS-a Vukićević mogao volonterski da obavlja funkciju predsjednika OO DPS Nikšić, odlučio je da odmah podnese ostavku na mjesto direktora Centra za socijalni rad.

“Ovim činom želim da izbjegnem sve potencijalne situacije u kojima bi neko eventualno prepoznao sukob interesa, kao i u potpunosti da se posvetim radu u partiji. Smatram da je ovo odgovoran pristup funkciji koju preuzimam, ali i odgovoran odnos prema dosadašnjem poslu. Nastavićemo predano da radimo u Nikšiću, a cilj nam je da pokažemo da smo i dalje bez sumnje najbolji i najkvalitetniji izbor u ovom gradu”, istakao je Vukićević.

Zoran Vukićević je rođen 1965. godine u Nikšiću. Osnovnu i srednju školu završio je u Nikšiću, dok je Fakultet političkih nauka – smjer Socijalni rad i socijalna politika završio u Beogradu. U periodu od februara 1995. do februara 1996. godine obavljao je pripravnički staž u Centru za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik. Od 1997. godine do 2007. godine bio je radno angažovan u Javnoj ustanovi Dom starih “Grabovac” – Risan, na radnom mjestu socijalnog radnika. Od 2007. godine do 2018. godine obavljao je funkciju direktora iste ustanove.

Od marta 2018. godine nalazi se na mjestu direktora JU Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik. Član je Glavnog odbora DPS Crne Gore i Izvršnog odbora Opštinskog odbora DPS Nikšić.

Potpredsjednik Marko Burić rođen je 1987. godine u Nikšiću, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Na Fakultetu političkih nauka u Podgorici završio je osnovne, specijalističke i magistarske studije.

“Zvanje magistar političkih nauka usmjerenje novinarstvo stekao je 2012. godine. Honorarno je bio angažovan u TVCG od 2008. do 2009. godine, funkciju predsjednika Sportskog društva LIDER Fakulteta političkih nauka obavljao je od 2009. do 2010. godine. Jedan je od osnivača i urednika prvog studentskog portala u Crnoj Gori tragom.me, a u 2010. godini bio je PR Svjetskog univerzitetskog prvenstva u karateu.

Od 2010. do 2011. bio je demonstrator na Fakultetu političkih nauka. U okviru programa Stručno osposobljavanje lica sa stečenim visokim obrazovanjem pripravnički je završio u Elektroprivredi Crne Gore, gdje je i danas zaposlen. Član je Izvršnog odbora DPS Nikšić i odbornik u SO Nikšić”, saopšteno je iz DPS-a.

Cilj novog rukovodstva DPS-a Nikšić, kako kažu, je nastavak uspješne politike na lokalnom nivou, kao i priprema partije za pobjedu na predstojećim lokalnim izborima.

Iz DPS-a su naglasili da je sjednica Opštinskog odbora DPS Nikšić održana je uz poštovanje mjera NKT.

Football news:

Lokomotiv-Salzburg match in the Champions League will be served by the Turkish team of referees
Philippe Coutinho: I am forever grateful for the chance to play for Liverpool in the Premier League. Now focused on Barca
Mijatovic on Real Madrid's loss: Zidane must improve. The team didn't know Alaves' strengths
Frank Lampard: I Respect Mourinho. There will be no results like his if you are not a talented coach
Coutinho on Bayern: Winning the Champions League has always been my big goal. Now I want to take it with Barca
Real Madrid believe that the pressure on the referees affected the work of the referees in the match with Alaves
Lineker about VAR: I was wrong to be a supporter of it. Sport has not changed for the better