Montenegro
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Predstavnici Srednje stručne škole u Atini povodom projekta MOVET

MOVET, međunarodni projekat, ima za cilj poboljšanje i modernizaciju stručnog obrazovanja u balkanskim zemljama, među kojima je i Crna Gora.
Srednja stručna škola- Pljevlja je jedina obrazovna ustanova iz Crne Gore koja učestvuje u ovom trogodišnjem projektu. U želji da se ojačaju veze između tržišta rada, srednjeg stručnog obrazovanja, ali i da se usavrše stručne sposobnosti učenika i predavača, MOVET organizuje brojne vebinare, radionice i posjete centrima stručnog obrazovanja u inostranstvu. „Zahvaljujući ovom projektu, finansiranog od strane EU, našoj školi se pruža prilika da jedan broj svojih učenika i predavača pošalje na praktično usavršavanje u inostranstvo“, navode iz SSŠ.

U sklopu aktivnosti koje su predviđene projektom, nakon Venecije, ovoga puta Grčka je bila zemlja domaćin predstavnicima naše škole, pomoćniku direktora Jeleni Drobnjak, profesorici Vidi Milić i stručnom saradniku Aleksandri Debeljević.

Petodnevni boravak u Atini, od 23. do 27. maja je prilika da svi učesnici u ovom projektu (NVO, agencije, škole za obrazovanje odraslih, srednje stručne škole) razmjene svoja iskustva, dođu do novih ideja i prevaziđu poteškoće na koje se nailazi u realizaciji ovog projekta. Svrha radionice koja se održava u Atini je da osnaži međunarodnu saradnju između obrazovnih ustanova, poslovnih partnera i organizacija civilnog društva.

Period njegove realizacije je od početka 2021. do sredine 2024. godine. Organizacije koje pružaju stručno obrazovanje i obuke imaju za cilj osnaživanje iz partnera iz zemalja Zapadnog Balkana. Projektom rukovodi ENAIP, italijanska mreža koja pruža usluge stručnih obuka, ali i povezivanja polaznika obuka i poslodavaca.

Učesnici projekta MOVET u Atini
Učesnici projekta MOVET u Atini