Montenegro

Preminuo legendarni negativac poznat po ulogama iz Mad Max franšize

Britansko australijski glumac Hju Kiz Birn preminuo je u 74. godini, prenosi Bosonoga.

Tokom karijere snimio je preko 50 ostvarenja na velikom i malom ekranu, ali u istoriju odlazi zapamćen kao kultni negativac, poznat po ulogama Toecuttera i Immortan Joea u poznatoj franšizi “Mad Max”.

Davne 1979. godine u prvom distopijskom trileru Džordža Milera, kojim se u zvijezde vinuo Mel Gibson, tada 33-godišnji Birn igrao je jezivog vođu motorističke bande poznatog pod nadimkom Toecutter.

Fanovi sage o pobješnjelom Maxu bili su oduševljeni kad su ga 2015. prepoznali kao strašnog Immortan Joea u “Mad Max: Fury Road”, posljednjem nastavku ovog australijskog naučno-fantastičnog blokbastera, koji je obilježio generacije.

Od pokojnog glumca opraštaju se brojni kolege, koji su sa njim kroz godine sarađivali. Učinila je to i Šarliz Teron, koja je u posljednjem filmu franšize briljirala kao Furiosa.

“Počivaj u miru Hju. Čudesno je kako si bio sposoban tako dobro igrati negativce kada si bio tako divna duša. Strašno ćeš nam svima nedostajati”, napisala je glumica uz fotografiju sa seta.

Uzrok smrti zasad još uvijek nije poznat, niti objavljen.

Football news:

Mueller congratulated Brady, who reached his 10th Super Bowl at the age of 43: You are a hero and an inspiration!
Neville compared Liverpool to Coventry after Manchester United's win. Probably because of the color of the uniform
Vladimir Gazzaev held the first training session with Siena
Alessandro Costacurta: Inter are the favourites for both the Milan derby and the Scudetto
The Valencia player tested positive for antigens. Yesterday was a match with Atletico
Tottenham topped the rating of the most eco-friendly clubs in the Premier League. Manchester United, Arsenal, Brighton and Man City-in the top 5, Liverpool-7th
Manchester United and Liverpool put on a show in the cup. The sponsor of the entertainment is the bold positions of Trent and Rashford (United have better realized this advantage)