Montenegro

Rasmusen novi selektor Crne Gore

Danski stručnjak Kim Rasmusen novi je selektor ženske seniorske rukometne reprezentacije.

Rukometni savez Crne Gore i trener poljskog MKS Lublina dogovorili su saradnju, pa su „lavice“ zvanično dobile petog selektora nakon obnove nezavisnosti.

Rasmusen će debi na klupi imati na predstojećem Evropskom prvenstvu u Danskoj, na kojem će rivali pored domaćina, biti aktuelni šampion Starog kontinenta – Francuska i selekcija Slovenije.

Poznat je i stručni štab novog selektora, kome će prvi saradnici biti Bojana Popović, legenda crnogorskog i svjetskog rukometa i Gojko Vučinić koji će kao i u muškoj reprezentaciji, pokrivati poziciju trenera golmana.

Ramusen je u karijeri vodio danski Roskilde, rumunski CSM Bukurešt sa kojim je 2016. godine senzacionalno osvojio trofej Lige šampiona, a od ove godine je na klupi poljskog MKS Lublina.

Sjajne rezultate ostvario je sa reprezentacijom Poljske sa kojom je dva puta stizao do polufinala na prvenstvima svijeta i to 2013. i 2015. godine. Bio je i selektor reprezentacije Mađarske čiju klupu je napustio nakon Svjetskog prvenstva u Japanu, u decembru prošle godine.

Konferencija za novinare na kojoj će javnosti biti predstavljen Rasmusen biće održana u srijedu, 25. novembra, kada i počinju pripreme „lavica“ za predstojeći šampionat u Danskoj.

Football news:

Chelsea will commemorate sportsmen victims of the Holocaust before the match against Wolverhampton
Tuchel has taken charge of Chelsea
Barcelona has confirmed that the presidential election will be held on March 7
The Premier League changed the rule outside the game after a strange goal by City: Rhodri took the ball away, jumping out of the offside, and gave the goal
Emery will buy the third division club Real Union, where his grandfather and father played. He was among the founders of La Liga
Vazquez is likely to leave Real Madrid (As)
Aston Villa bought Sanson from Marseille. It was reported that the midfielder will pay 14-15. 5 million pounds