Montenegro

Rožajac će krivično odgovarati za lažne prijave

Rožajska policija nadležnom državnom tužiocu podnijela je krivičnu prijavu protiv E.O. (22) iz tog grada zbog sumnje da je izvršio tri krivična djela zloupotreba znaka za pomoć i znaka za opasnost.

On je, kako je saopšteno iz policije, zvao Vatrogasnu jedinicu Rožaje, Hitnu medicinsku pomoć i Upravu policije i lažno prijavljivao događaje iz nadležnosti ovih službi, te tako neosnovano angažovao ekipe ovih službi i izazvao bespotrebno preduzimanje mjera nadležnih organa.

“On je poziv Vatrogasnoj jedinici Rožaje uputio u februaru ove godine kada je, koristeći tuđi mobilni telefon, lažno prijavio da je došlo do požara na jednom vozilu. Nakon prijave, ekipa Vatrogasne jedinice je izašla na lice mjesta i utvrdila da se radi o lažnoj prijavi”, saopšteno je iz policije

E.O. je 29. novembra oko 21,30 pozvao Odjeljenje bezbjednosti Rožaje i lažno prijavio da je jedna osoba odbacila neku vrstu droge nakon čega je policija izašla na lice mjesta i utvrdila da je riječ o lažnoj prijavi.

Osumnjičeni je iste večeri oko 22,00 časa pozvao ekipu Hitne medicinske pomoći, lažno se predstavio i prijavio da je jednom licu ugroženo zdravlje.

“Po dolasku na lice mjesta službenici Hitne medicinske pomoći su ustanovili da je prijava bila lažna”, navode u policiji.

Football news:

Koeman on transfers: If we want more, we have to buy. If no one comes, we will perform as we are now
Vazquez does not want to renew his contract with Real Madrid. He does not get a salary increase and believes that he is not appreciated
Goalkeeper Elche Badia: Messi is the best player in the world
Villas-Boas pro 1:3 with Monaco: What did VAR do today? Have you had coffee?
Ole Gunnar Solskjaer: Liverpool are a few points behind Manchester United in the Premier League, but they are still the top team
Zlatan about 0:3 with Atalanta: Ilicic could have scored even more. He had a lot of space
Andrea Pirlo: One trophy doesn't change anything. I want to win more