Montenegro

Šćekić osudio ispisivanje grafita: Čin koji dolazi iz DPS kuhinja

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić najoštrije je osudio ispisivanje grafita u mjesnoj zajednici Dolac, u Beranama.

<<<Zastrašujući grafiti u beranskom naselju Dolac<<<

“Opština Berane najoštrije osuđuje grafite, uvredljive sadržine, koji su ispisani na zidu napuštene zgrade u mjesnoj zajednici Dolac, u Beranama. Sa najdubljim prezirom i neodobravanjem doživljavamo širenje ovakvih naručenih poruka mržnje koje dolaze iz dobro poznatih kuhinja DPS-a pred današnji kongres ove partije”, naveo je Šćekić.

Ponavlja se, ističe on, isti scenario od 30. avgusta 2020. godine, pred parlamentarne izbore, kada su tokom noći ispisani uvredljivi grafiti u naseljima gdje pretežno žive njihovi sugrađani, komšije i prijatelji Bošnjaci i Muslimani.

“I ovoga puta se radi o još jednom njihovom uzaludnom pokušaju izazivanja međunacionalnih tenzija, po već oprobanom scenariju iz 90-tih godina, ali im to Berane, kao što nije ni tada, neće ni sada dozvoliti. Ovakav potez je dokaz da su strukture tajnih službi i dalje pod kontrolom bivšeg režima. Apelujemo na direktora ANB-a da se pod hitno smijene svi djelovi DPS hobotnice”, naglašava Šćekić.

U Beranama, poručuje, nema mjesta za ekstremizam.

“Ovaj grad ne zaslužuje epitete koje oni pokušavaju da nametnu i ne toleriše pokušaj šovinizma po raznim osnovama. Ovaj sramni čin, usmjeren protiv dostojanstva svakog građanina, ni na koji način ne može ugroziti naše zajedništvo u Beranama, niti međunacionalno i vjersko poštovanje”, kazao je Šćekić.

Poziva nadležne organe da nalogodavci i počinioci ovog sramnog djela budu što prije pronađeni i procesuirani.

“Budućnost je otvorena za ljude koji su za mir, stabilnost, napredak, razumijevanje i saradnju. Takvi su građani Berana“, stoji u saopštenju Šćekića.

Football news:

Werner on Chelsea: The period when I didn't score was the worst of my career
Ole Gunnar Solskjaer: You're in the wrong place if you're at Manchester United and you like to lose. I may be the worst loser in the club
Ko vid-masks of the Leopard are recognized as the best in Spain. Efficiency - 94%
Klopp admitted that he considered the option of Trent and Robertson in the center of the Liverpool defense
Inzaghi on 0:2 with Bologna: Lazio should react differently to a missed goal after an unforced penalty
Tuchel admitted that PSG tried to sign Bruno: they fought hard to get him
Ex-referee Andujar Oliver: Messi did not deserve a second yellow for fighting Kunde. The first one was already excessive