Montenegro

SD Berane: Na sceni istrajni pokušaji revitalizacije nacional – šovinističkih tendencija

Po ko zna koji put svjedočimo, svakovrsnim izazivanjima nacionalne i vjerske mržnje i netrpeljivosti na području našeg grada, sada u vidu ponovnih neprimjerenih i uvrijedljivih natpisa upućenih određenim nacionalnim grupacijama, saopšteno je danas iz SD Berane.

“Ovo je, još jedan u nizu, atak na građansku, međunacionalnu i međukonfesionalnu harmoniju na ovom prostoru. Na sceni su istrajni pokušaji revitalizacije nacional – šovinističkih tendencija u Beranama, čija učestalost posljednjih mjeseci, izaziva veliku uznemirenost svakog dobronamjernog građanina”, navode u saopštenju.

Takođe, zabrinjava i relativizacija ovakvih pojava od strane rukovodstva Berana i optuživanje izmišljenig neprijatelja, umjesto da se pogledaju u ogledalo.

“Ono što dodatno zabrinjava je i okolnost da je Berane, očigledno, postalo pogodno tle za ispoljavanje ovakvih devijantnih pojava i to je ono, čemu se, kao društvo moramo suprotstaviti. Zaista je otužna slika grada koji je, ne tako davno, bio simbol sklada nacionalne, vjerske i kulturne raznolikosti”, navode u saopštenju.

Stoga, Socijaldemokrate apeluju na nadležne bezbjednosne instance, da bez odlaganja, preduzmu odgovarajuće mjere iz svoje nadležnosti u cilju rasvjetljavanja a nadalje i prevencije, sličnih pokušaja dodatnog urušavanja građanske ravnoteže u tom gradu.

Football news:

Cavani has returned to training and is likely to play against Crystal Palace
Fabio Capello, Juventus played Rugby against the Port. Only Ronaldo and Chiesa can make a difference in this squad
Neymar: I posted how I was recovering from my injury, and I didn't get any messages saying, Wow, what a professional. No
Ole Gunnar Solscher: The work of the judges is very difficult and without additional pressure. We have to make their decisions
Joan Laporta: I'm sure Messi won't stay at Barca if I don't win the election. He gives the club 30% of revenue
Trent had idolized Gerrard since he was a kid, and he was in a fairy tale: he got Steven's care and the captain's armband. The story of a great relationship
Hazard's recovery from the injury is delayed. He probably won't play against Atletico on March 7