Montenegro

SD: Podnošenje optužnog prijedloga protiv Raščića neprincipijelno i licemjerno

Podnošenje optužnog prijedloga protiv Sanina Raščića je neprincipijelan i licemjeran čin ODT Pljevlja. Osnovno državno tužilaštvo izgleda prosuđuje po vjerskim afinitetima, saopštile su Socijaldemokrate reagujući na vijest da je protiv njihovog predsjednika Omladine u Pljevljima Sanina Raščića ODT podnijelo optužni prijedlog zbog krivičnog djela izazivanje panike i nereda.

<<<Optužni predlog protiv Raščića: Osumnjičen za izazivanje panike i nereda<<<

“Na par primjera ćemo navesti rezultate rada tog nezavisnog tužilaštva. S jedne strane ne vide ništa sporno u evidentnom kršenju mjera u bolnici od strane brojnih lica prilikom iznošenja kovčega sa tijelom mitropolita, uključujući i napuštanje odjeljenja od strane pacijenta, sveštenog lica oboljelog od COVID-a, masovnom kršenju mjera prilikom sahrane mitropolita, pa pomena sedam dana nakon toga.

Nije im problematično ni lice koje javno i otvoreno poziva na linč pripadnika Uprave policije, kao ni oni koji skrnave kulturno-istorijske spomenike Crne Gore. Da ne pominjemo demoliranje naših partijskih prostorija u tim istim Pljevljima”, kazali su z SD-a.

Kako su kazali, Tužilaštvo i dalje, mjesecima, izviđaju postupak i prikupljaju informacije u slučaju učiteljice Višnjić u Baru koja je na drzak i očigledan način zloupotrijebila djecu, ali zato mirnog i uzornog momka, građanina Pljevalja koji je doživio vrijeđanje i fizičko maltretiranje nakon parlamentarnih izbora samo zato što nije po mjeri “pobjednika” i što je to javno saopštio, ne osuđujući niti jednu vjeru i naciju, ekspresno optužuju za izazivanje panike i nereda.

“Neka javnost sama prosudi da li je ovo neprincipijelnost, svjesno neznanje ili dodvoravanje klerikalizmu koje je na snazi u građanskoj Crnoj Gori. Mi ćemo svakako iskoristiti sva pravna sredstva kako bi nadležni tužilački organ provjerio djelovanje osnovne tužiteljke u Pljevljima. Nažalost, ove naše opravdane sumnje dodatno potkrepljuje i reagovanje Uprave policije koja ukazuje na čudno ponašanje Osnovnog tužilaštva u ovom veoma kompleksnom političkom i zdravstvenom momentu u Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju SD-a.

Football news:

Pep Guardiola: Tuchel is an exceptional coach. I am sure he will succeed with Chelsea
Flick's future in Bayern is in doubt. He has a difficult relationship with Salihamidzic
Mikhailovich's autobiography - 🔥 Was friends with a criminal boss, rushed to the Inter locker room to deal with Ibra, defeated leukemia
Chelsea's chances of signing Alaba have increased since Tuchel's arrival. Real Madrid is also Interested in the player
Solskjaer about Greenwood: We're talking about the syndrome of the second season. I have always believed that 99% of the effort is 100% of the failure
Oscar: Salah at Chelsea was unstoppable in training, but on the pitch he was timid. Not enough confidence
Koeman on Barca's debts: We helped the club by lowering salaries. This situation is not only here - everyone is suffering because of the coronavirus