Montenegro

SDP Bijelo Polje osudila uništavanje državne zastave

Socijaldemokratska partija najoštrije osuđuje izliv mržnje koji se desio kad su neodgovorni pojedinci uništili državne zastave na gradskom trgu.

<<<Vandali uništili državne zastave u Bijelom Polju<<<

“To nije samo mržnja prema državi koju bi i ti vandali trebali osjećati svojom, već i prema većinskoj Crnoj Gori koja je prije 14 godina izabrala građanski i evropski put. Želimo da vjerujemo da se radi o neorganizovanom potezu pojedinca ili grupe neodgovornih i ostrašćenih bića. Ali to ne znači da u postupku identifikacije i utvrđivanja odgovornosti ne treba biti efikasan. Naprotiv, to treba da postane prioritet nadležnih državnih organa, da se izgrednici privedu poznaniju prava i najstrože osude”, navode iz SDP-a Bijelo Polje.

Kako ističu, ne može se dozvoliti da obrazac koji diktiraju retrogradne snage na crnogorskoj političkoj sceni i SDP će se oštro suprostaviti radikalizaciji koju neki politički subjekti, svjesni gubitka podrške, u posljednje vrijeme pokazuju.

“Za nas su država Crna Gora, njen multietnički sklad, građanski i evropski put najvažniji prioritet. Zbog toga se ovim vandalskim izgredima treba oštro stati na put, kako bi se spriječilo uznemirenje građana našeg Bijelog Polja”, poručili su iz ove stranke.

Football news:

Angel Di Maria: I'm Glad I didn't move to Barca in 2017. I am happy at PSG
The wife of a Serbian from galaxy called for shooting rioters
Modric on how Mourinho criticised Ronaldo: Cristiano almost cried at half-time
Giorgio Chiellini: I came close to leaving Juve twice: to Real Madrid in 2010 and to Manchester City in 2011
Herrera on Neymar and Mbappe: PSG don't sell stars, they buy them
Enrique on the 2015 Champions League final: Told the team: the Worst thing that can happen is to be a Juve player in a match against Barca
Gladbach shows how the concepts of Cruyff and Guardiola can be applied