Montenegro

Sedam aktuelnih filmova koje treba da pogledate ove jeseni

Iako je pandemija koronavirusa drastično uticala na filmsku industriju, ove jeseni ćemo u bioskopima ipak pronaći nova ostvarenja poznatih reditelja. Novinari BBC-ja izdvojili su sedam filmskih ostvarenja među kojima će svako pronaći nešto za sebe.

Tenet

Radi se o visokobudžetnom naučno fantastičnom filmu u kojem pratimo tajnog agenta koji otkriva misteriozno oružje pomoću kojeg se može vratiti kroz vrijeme. BBC ga opisuje kao mješavinu filmova o Bondu, Povratka u budućnost i filma Na rubu budućnosti.

Mulan

Radi se o rimejku istoimenog crtanog filma iz 1998. godine. Očekuju nas neke epske scene bitke i spektakularna scenografija. Pratimo doživljaje mlade Kineskinje koja se preruši u ratnika kako bi spasila svog oca i zauzela njegovo mjesto u vojsci.

I’m thinking of ending things

U ovom filmu pratimo mladu djevojku koja svog novog dečka prati na izolovanu farmu njegovih roditelja, a ono što je tamo dočeka natjeraće je da preispita sve što je znala o njemu, ali i o sebi.

The Glorias

Ove jeseni nas očekuje i biografska drama o feminističkoj ikoni Gloriji Steinem u kojoj pratimo njen život, a glumi je nekoliko glumica u različitim životnim fazama. Tako ćemo u ulozi Glorije gledati Džulijanu Mur, Ališu Vikander, Lulu Vilson i Rajan Kieru Armstrong.

White Riot

Muzički dokumentarac bavi se pokretom “Rock Against Racism” osnovanim 1976. kao odgovor na rastuće nacionalne konflikte i antimigrantsku politiku u Velikoj Britaniji. BBC navodi da film kombinuje nove intervjue s arhivskim snimcima.

Football news:

Holand scored the most goals (12) in the first 10 matches in the Champions League
Pirlo about 0:2 with Barca: this match will help Juventus grow
Griezmann did not make any effective actions in 6 matches under Koeman
Ole Gunnar Solskjaer: Leipzig made Manchester United work hard. Rashford had a big impact on the game
Roberto victory over Juventus: the Best response to the unrest in Barcelona - it's a game
Ronald Koeman: Barcelona played their best match of the season against Juventus. We had a lot of chances
Messi scored 70 goals in the Champions League group stage. This is a record