Montenegro

Snažna eksplozija u blizini tursko – sirijske granice

Snažna ekplozija odjeknula je u turskom gradu Iskenderunu, blizu granice sa Sirijom, a za sada nema informacija o žrtvama i materijalnoj šteti, javila je državna novinska agencija.

Agencija Anadolija saopštila je da se eksplozija dogodila u gradu u južnoj turskoj provinciji Hataj, a televizija Haberturk citirala je guvernera provincije koji je izjavio da je riječ o „terorističkom napadu“ u kome je jedan terorista poginuo tokom intervencije snaga bezbjednosti.

„Dok su snage bezbjednosti pratile dvojicu terorista koji su bili sumnjivi na jednom od kontrolnih punktova, jedan od begunaca je neutralisan u Iskenderunu i u tom trenutku je došlo do eksplozije. Nije bilo poginulih. Operacija se nastavlja“, navedeno je u saopštenju.

Na mjesto događaja upućene su ekipe hitne pomoći i policije, prenijela je Anadolija.

Eksplozija se dogodila nekoliko dana nakon što je američka ambasada u Turskoj izdala bezbjednosno upozorenje u kome navela da je dobila informacije o mogućem napadu na Amerikance i druge strance, i pozvala američke građane na oprez.

Grupa Islamska država i zabranjena kurdska teroristička organizacija izvele su više smrtonosnih napada na tursku teritoriju između 2015. i 2017. godine.

Football news:

Real started with Alaves: stupid hand Nacho and wild pass Courtois-again defeat
20 shells of times of the Second world war found on the basis of the Roma
Zidane Ob 1:2 with Alaves: the Start of the match is the worst for Real Madrid in the season. We lack stability
A clear penalty! Oh, my God. Ramos and Carvajal on the fall of Hazard in the match with Alaves
Ex-referee Andujar Oliver: Marcelo was pulled by the hair, it was necessary to put an 11-meter shot. There was no penalty on Hazard
Favre Pro 1:2 with Cologne: They were sitting in defence and Borussia were in too much of a hurry. There were few chances
Real Madrid conceded after a mistake by Courtois on a pass. Forward Alaves scored in an empty net