Montenegro

Studenti završne godine Arhitektonskog fakulteta na stručnoj praksi

Studenti pete godine Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, prema nastavnom planu, u zimskom semestru, obavljaće stručnu praksu u nekoj od dvanaest crnogorskih firmi sa kojima je Arhitektonski fakultet sklopio ugovor, saopšteno je danas iz UCG-a.

Kako se ističe, studenti će imati priliku da se uključe u proces izrade arhitektonskih i urbanističkih projekata, projekata enterijera, kao i izgradnje objekata, u sklopu projektnog biroa ili na gradilištu.

“Verifikovane ugovore potpisuje dekan fakulteta, poslodavac firme u kojoj će biti obavljena stručna praksa i student”, navode na Univerzitetu.

Firme sa kojima je potpisan ugovor su Inkoplan Podgorica, Structur Arch Group Podgorica, Studio IFA Tivat, QBC Podgorica, Dizarh Podgorica, Gradnja Bijelo Polje, Arhitektonski atelje Podgorica, Master inženjering Podgorica, Urban Invest Podgorica, Urban Studio Podgorica, Ing Invest Danilovgrad i Unipred Bijelo Polje.

“U skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju i aktima Univerziteta Crne Gore, sprovođenje praktične nastave je obavezan segment nastavnog procesa”, naglasili su iz UCG-a.

Ugovore o realizaciji praktične nastave van Univerziteta (kod poslodavca), definiše Univerzitet Crne Gore i sprovode se na organizacionim jedinicama u skladu sa nastavnim planom i programom fakulteta.

“Praktična nastava predstavlja sastavni dio procesa nastave, koji podrazumijeva praktičan rad studenata u cilju sticanja praktičnih znanja, vještina i kompetencija za nesmetano uključivanje na tržište rada, koja se obavlja u okviru nastavne i naučnoistraživačke infrastrukture Univerziteta Crne Gore, odnosno organizacione jedinice, ili praksom kod poslodavca, u odgovarajućim privrednim subjektima”, zaključuju na Univerzitetu.

Football news:

Barcelona's presidential election will be held on January 24
Koke: to beat Bayern, you need to play a nearly perfect match. I hope their unbeaten streak ends tomorrow
Loew can return Muller, Boateng and Hummels to the German national team if there are a lot of injuries
Nacho about the Real Madrid game: That's not how titles are won. Working to get better
De Bruyne will sign a 5-year contract with Manchester City. He entered negotiations after Pep extended his contract
Tiago will miss a few more weeks. The knee injury was more serious than expected
Suarez will not play against Bayern. He again tested positive for coronavirus