Montenegro

U Crnoj Gori još 570 oboljelih, šest osoba preminulo

U Crnoj Gori je registrovano 570 novih slučajeva infekcije novim koronavirusom, a šest osoba preminulo je od posljedica Kovida-19, saopštili su danas iz Instituta za javno zdravlje. Laboratorije IJZ, druge javne i privatne laboratorije su od posljednjeg presjeka završile analizu i dostavile Institutu rezultate za 1.953 uzoraka.

Novootkriveni su iz sljedećih opština: Podgorica 256, Nikšić 60, Kotor 31, Bijelo Polje 30, Herceg Novi 27, Bar 26, Tivat 19, Danilovgrad 17, Ulcinj 16, Budva i Rožaje po 13, Cetinje 12, Berane i Pljevlja po 11, Tuzi devet, Andrijevica osam, Mojkovac pet, Plužine četiri i Petnjica i Gusinje po jedan novi slučaj.

Preminula su dva pacijenta iz Nikšića i po jedan iz Bara, Ulcinja, Kotora i Podgorice, od kojih je najstariji imao 81, a najmlađi 48 godina. Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka juna je 441, a od početka godine 450.

Do 17 časova prijavljen je oporavak kod 596 pacijenta.

Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva Kovid-19 u Crnoj Gori je 11.111, a od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom je 32.188.

Aktivni slučajevi, oporavljeni i preminuli od početka juna po opštinama su prikazani u tabeli raspoređeni prema broju aktivnih slučajeva:

Football news:

Pep Guardiola: Tuchel is an exceptional coach. I am sure he will succeed with Chelsea
Flick's future in Bayern is in doubt. He has a difficult relationship with Salihamidzic
Mikhailovich's autobiography - 🔥 Was friends with a criminal boss, rushed to the Inter locker room to deal with Ibra, defeated leukemia
Chelsea's chances of signing Alaba have increased since Tuchel's arrival. Real Madrid is also Interested in the player
Solskjaer about Greenwood: We're talking about the syndrome of the second season. I have always believed that 99% of the effort is 100% of the failure
Oscar: Salah at Chelsea was unstoppable in training, but on the pitch he was timid. Not enough confidence
Koeman on Barca's debts: We helped the club by lowering salaries. This situation is not only here - everyone is suffering because of the coronavirus