Montenegro

U januaru u Baru 12 vjenčanja, najstariji mladoženja imao 92 godine

U toku januara u sali Opštine Bar obavljeno je i zakazano ukupno 12 vjenčanja, kazala je u razgovoru za Portal Bar matičarka Tatjana Kovačević. Kako ovaj portal saznaje, najstariji mladoženja, koji se vjenčao ovog mjeseca, imao je 92 godine.

Pandemija koronavirusa, koja je obilježila godinu za nama, nije znatno uticala na broj sklopljenih brakova. Tako je, prema podacima koje nam je dostavila Kovačević, tokom prošle, 2020. godine obavljeno 160 vjenčanja zakazanih u prostorijama Opštine Bar, dok su godinu ranije sklopljena 182 braka.

Opština Bar ima i pet mjesnih kancelarija koja obavljaju vjenčanja, pa su tri braka sklopljena i u mjesnoj zajednici Virpazar, kao i godinu ranije.

U mjesnoj zajednici Ostros posljednje dvije godine nije bilo sklopljenih brakova, dok su u MZ Šestani u 2019. godini tri para rekla „Da“, a prošle godine nijedan.

Takođe, u MZ Pečurice je prošle godine obavljeno 5 vjenčanja, a godinu ranije 14.

Podatke o broju zasnovanih brakova u Sutomoru ovaj portal nije uspio da dobije.

“Kod nas je obavljeno 160 vjenčanja u 2020. godini, od toga 9 u restoranima, a 151 u prostorijama Opštine. Opština Bar ima i pet mjesnih kancelarija koje takođe obavljaju vjenčanja“, kazala je Kovačević.

Football news:

Coach miner Castro about the Europa League: Ready to take on any opponent
Moreno has 6 goals in his last 5 games for Villarreal
Coach of Zagreb: In the matches with Krasnodar, we showed how good we are. Only the implementation needs to be worked on
Ole Gunnar Solskjaer: Manchester United are waiting for three important weeks, matches with Chelsea, Leicester. We are confident in ourselves
Gattuso on Granada: If Napoli were killing time like this, we would have been smeared in the press
Dzeko is Roma's top scorer in European competitions. He scored the 29th goal and beat Totti
Mikel Arteta: We got to give them two goals. Would hate to fly out of the Europa League