Montenegro
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

U Pljevljima postavljeni stolovi za Tekbol

Opština Pljevlja dobila je dva nova TEQ stola u cilju promovisanja TEQ sportova i zdravih stilova života u toj opštini.

 (foto: Teqball Montenegro)

Nabavka je realizovana kroz projekat “TEQ Pljevlja” koji sprovodi Centar za afirmaciju sporta i mladih uz podršku Kreativnog haba Pljevlja i u saradnji sa Tekbol savezom Crne Gore.

Projekat je finansiran kroz “Urban Transformation of Pljevlja City Experiment Fund” projekat, koji sprovodi Kancelarija UNDP-a u Crnoj Gori zajedno sa Opštinom Pljevlja.

Ovim povodom, u utorak 20. juna upriličena je promotivna aktivnost kod Sportskog centra “Ada” na kojoj se igralo više TEQ sportova – tekbol, tekvolej i tek pong, a u kojoj su učestvovale odbojkašice OK Rudar Pljevlja, kao i fudbalerke i fudbaleri FK Breznica i FK Rudar Pljevlja.

Kako je prošle godine Opštini Pljevlja doniran jedan TEQ sto od strane Tekbol saveza Crne Gore, sada se u Pljevljima nalaze 3 TEQ stola, a u sklopu projekta “TEQ Pljevlja” obezbijeđeni su i besplatni termini ponedjeljkom u 18h u OŠ ,,Boško Buha“.

“S obzirom na to da Pljevlja imaju bogatu sportsku istoriju, realizacijom ovog projekta stvorili su se preduslovi za razvoj i ove vrste sporta pored ostalih koji su već dugi niz godina zastupljeni u Pljevljima. Fokus projekta ‘TEQ Pljevlja’ je stvaranje uslova za razvoj tekbola u Pljevljima, kao i afirmacija bavljenja ovim sportom među sportistima i sportistkinjama, kako onima koji se istim bave profesionalno, tako i rekreativcima.” – izjavila je Nadežda Brković, koordinatorka Kreativnog haba Pljevlja.

Tekbol savez Crne Gore cijeni to što su Kreativni hab Pljevlja, UNDP u Crnoj Gori i Opština Pljevlja prepoznali potencijal ovog sporta koji postaje sve popularniji i u Crnoj Gori, kao i važnost promocije zdravih stilova života i rekreativnog sporta.

Nabavkom dva nova stola, Crnogorska tekbol liga će biti još masovnija ove sezone, pa nas nakon premijere u Ulcinju, već u julu očekuje novi turnir Crnogorske tekbol lige, kao i početak Jadranske tekbol lige. Takođe, tekbol će debitovati na jednom multisportskom takmičenju, u društvu brojnih olimpijskih sportova, na Evropskim igrama koje se održavaju od 21. juna do 2. jula u Krakovu.

Izvor-rtcg