Montenegro

Uhapšen Danilovgrađanin zbog bacanja bombe na kladionicu u Podgorici

Policija je uhapsila I.Đ. (29) iz Danilovgrada zbog sumnje da je u kasnim večernjim satima 13. novembra aktivirao improvizovanu eksplozivnu napravu na sportsku kladionicu  u naselju Lepa Kata u Podgorici i time pričinio manju  materijalnu štetu u vidu loma stakla na ulaznim vratima objekta.

Iz Uprave policije je saopšteno da su obezbijeđeni materijalni dokaze koji upućuju na osumnjičenog.

“Protiv I.Đ. podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelima nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, uz koju koju je sproveden osnovnom državnom tužiocu u Podgorici koji mu je odredio zadržavanje do 72 sata”, rekli su u Upravi policije.

Službenici Odeljenja bezbjednosti Danilovgrad podnijeli su i krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, kao i prekršajnu prijavu zbog ometanja i omalovažavanja službenog lica.

“U nastavku spovođenja aktivnosti u odnosu na ovo bezbjednosno interesantno lice, podgorička policija je izvršila pretres stanova na dvije lokacije u Podgorici i Danilovgradu, nakon čega je slobode lišen M.V. (37) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je protiv R.V. (65) podnijeta krivična prijava u redovnom postupku, zbog sumnje da je izvršio isto krivično djelo. Oduzete su tri puške, kao i veća količina municije različitog kalibra”, naveli su u polciji.

Football news:

Ex-coach of Fiorentina and Bordeaux Paulo Sousa took charge of the Polish national team
Mandzukic on Milan and Zlatan: It is important to instill fear in your opponents. We have a lot of experience
The football Association of the Czech Republic said that Bican 821 scored a goal. Ronaldo has 760
The youngster is Interested in Arsenal lease. He decides together with his family
Against Barcelona in the Cup - a small Catalan club that has already knocked out Atletico. Here we picked up and launched the career of Alba
Aguero has contracted the coronavirus
Pogba on the 1st place in the Premier League: Manchester United is still far from the trophy. This is not enough