Montenegro

Ulcinjanki 360 sati rada zbog podstrekivanja djeteta na krađu

Presudom sutkinje ulcinjskog Osnovnog suda Sanje Mirović, Ulcinjanka O.B. oglašena je krivom i osuđena na kaznu rada u javnom interesu u trajanju od 360 sati zbog izvršenja krivičnog djela krađa.

Naime, kako se navodi u presudi, ona je 28. februara ove godine u popodnevnim časovima, u porodičnoj kući T.D. u Ulcinju, umišljajno podstreknula dijete B.R. da oduzme tuđu pokretnu stvar u namjeri da njenim prisvajanjem pribave sebi protivpravnu imovinsku korist.

“Na način što je B.R. kroz otvoren prozor balkona ušla u kuću oštećenog T.D. i iz spavaće sobe iz novčanika uzela sav novac koji se u istom nalazilo, ostavljajući prazan novčanik u sobi, nakon čega je napustila kuću i uputila se u nepoznatom pravcu, a za koje vrijeme je okrivljena čuvala stražu, pri čemu je bila svjesna svoga djela i htjela njegovo izvršenje”, navodi se u presudi Osnovnog suda u Ulcinju.

Inače, Ulcinjanka O.B. više je puta oosuđivana za pomenuto krivično djelo.

Prvi put je psuđena u 20l8, kada joj je izrečena uslovna osuda dva mjeseca, uslovno na godinu dana.

Nakon godinu dana opet je osuđena zbog krađe, i to na kaznu rada u javnom interesu u trajanju od 80 časova, a u martu ove godine zbog istog krivičnog djela osuđena je na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca.

Ovoga puta, osuđena je na kaznu rada u javnom interesu u trajanju od 360 časova, a koji se ima izvršiti za vrijeme od šest mjeseci, s tim što kazna ne može biti duža od 60 časova u toku jednog mjeseca.

“Ukoliko okrivljena ne vrši rad u javnom interesu, ova kazna će se zamjeniti kaznom zatvora, tako što će se svakih započetih 60 časova rada u javnom interesu zamjeniti kaznom zatvora u trajanju od jednog mjeseca. Obavezuje se okrivljena da na ime troškova krivičnog postupka uplati iznos od 30,00 eura na ime paušala u roku od 15 dana po pravosnažnsoti presude, pod prijetnjom prinudnog izvršenja”, navodi se u presudi.

Football news:

Hans-Dieter flick: I Hope Alaba will sign a contract with Bayern. Our club is one of the best in the world
Diego Maradona: Messi gave Barca everything, brought them to the top. He was not treated the way he deserved
Federico Chiesa: I hope to leave my mark in Juve. We will achieve great results
The Coach Of Benfica: I don't want us to look like the current Barcelona, it has nothing
Guardiola on returning to Barca: I'm happy at Manchester City. I hope to stay here
Fabinho will not play with West ham due to injury
Ronald Koeman: Maradona was the best in his time. Now the best Messi