Montenegro

URA: Regionalni klan prijeti Abazoviću, ako mu se nešto desi direktnu odgovornost snosi Veljović

Izvršni direktor GP URA Zoran Mikić kazao je da posjeduju informacije da jedan regionalni kriminalni klan želi da ugrozi život lidera GP URA Dritan Abazovića i njegove porodice. U sve je uključen jedan crnogorski rezident, a regionalne i crnogorske službe rade na provjeri ovih informacija, rekao je on.

“Ne možemo reći sada odakle imamo te informacije”, rekao je Mikić, na vanrednoj konferenciji za medije.

Ako se Abazoviću nešto desi, dodaje, direktnu odgovornost snosiće direktor Uprave policije Veselin Veljović.

On je podvukao da se ne radi o crnogorskim, odnosno kotorskim kriminalnim klanovima.

U toku vanredna pres konferencija o ugroženoj bezbjednosti predsjednika dr Dritana Abazovića

Posted by Građanski pokret URA on Tuesday, November 24, 2020

“Nijedan kriminalni klan, formalni ili neformalni centar moći neće biti jači od države”, rekao je Mikić.

U pitanju su informacije do kojih su došli iz više nezavisnih izvora, koji nijesu povezani, pa je zato ozbiljnost prijetnji veća nego do sada, rekao je potpredsjednik URE Miloš Kontar.

“Mi imamo informacije i kao ozbiljna politička partija ne želimo da podižemo paniku, i optužujemo nekog čvrstih dokaza, zato ne možemo o imenima, ali želimo da sa javnosti podijelimo informaciju. Praktično od 30. avgusta priustne su desetine prijetnje Abazboviću, ali ova je sada najozbiljnija”, istakao je Kontar, ne otkrivajući koji klan je u pitanju i ime pomenutog crnogorskog državaljnina.

Tražili procjenu bezbjednosti Abazovića

Mikić je rekao da su od Agencije za nacionalnu bezbjednost i Uprave policije tražili da urade procjenu bezbjednosti lidera GP URA.

“Na dopise upućene 3. septrembra do danas mi nismo dobili zvaničan odgovor”, rekao je Mikić. Nakon toga, dodaje, obavili su razgovore sa predstavnicima Agencije za nacionalnu bezbjednost.

“Imao sam više razgovora sa visokim funkionerom ANB-a Lukom Bulatovićem i pomoćnikom direktora Uprave policije Draganom Blagojevićem. Oni su me prije mesec dana obavijestili da ne posjeduju informaciju da neko želi da ugrozi imovinu ili bezbjednost Abazovića i njegove porodice. Oni kazali da se tada nijesu stekli uslovi da se njemu dodijeli status štićene ličnosti. On je od 30. avgusta imao više desetina, da ne kažem stotina prijetnji, na društvenim mrežama, putem telefona, a imali smo i slučajeve da su blizu njegovog mjesta prebivališta primijećena sumnjiva lica”, istakao je Mikić.

J.L.

Football news:

Pep Guardiola: Tuchel is an exceptional coach. I am sure he will succeed with Chelsea
Flick's future in Bayern is in doubt. He has a difficult relationship with Salihamidzic
Mikhailovich's autobiography - 🔥 Was friends with a criminal boss, rushed to the Inter locker room to deal with Ibra, defeated leukemia
Chelsea's chances of signing Alaba have increased since Tuchel's arrival. Real Madrid is also Interested in the player
Solskjaer about Greenwood: We're talking about the syndrome of the second season. I have always believed that 99% of the effort is 100% of the failure
Oscar: Salah at Chelsea was unstoppable in training, but on the pitch he was timid. Not enough confidence
Koeman on Barca's debts: We helped the club by lowering salaries. This situation is not only here - everyone is suffering because of the coronavirus