Montenegro

Uskoro uređenje brda Ljubović

Glavni grad u saradnji sa nadležnim gradskim preduzećima i službama uskoro počinje sa uređenjem i revitalizacijom brda Ljubović, saopšteno je danas iz podgoričke uprave.

Kako se ističe, cilj tog projekta je da se park šuma Ljubović obogati novim sadržajima po ugledu na park šumu Gorica i postane još jedno prepoznatljivo mjesto za odmor i rekreaciju građana Podgorice.

“Planirano je da brdo Ljubović bude osvijetljeno savremenom LED rasvjetom, zatim uklanjanje postojećeg i ugrdnja savremenog parkovskog mobilijara, uređenje postojećih i formiranje novih zelenih površina, postavljanje ograde na određenim lokacijama, kao i uređenje sportskog poligona”, navode u Glavnom gradu.

Takođe, kroz projekat Street art, koji se na različitim lokacijama realizuje u Podgorici, mladi umjetnici će dobiti priliku da novim muralima oplemene i pojedine prostore na brdu Ljubović, a u perspektivi je predviđeno da se određene kulturne manifestacije i sportske aktivnosti organizuju na brdu Ljubović.

Football news:

Parejo and Coquelin has gone from Valencia to Villarreal
Coca: The win over Liverpool had a good impact on us. It is not easy to beat the European champion and the Premier League twice
Giovane Elber: Lewandowski is better than Messi now. Lionel is a genius, but this year Robert is unattainable
The head of the Belarusian Tribune was detained in Minsk. Max, we're with you
Karl-Heinz Rummenigge: FIFA is seriously thinking about awarding the Golden ball. I want Lewandowski to win
One Barca player among those starting the pre-season has contracted a coronavirus
Malinovsky settled in Italy: after the quarantine, he scored against Lazio and Juve, ahead of Mertens, Higuain and De Ligt in the ranking of the best players in Serie A