Montenegro

Vladika Atanasije: Vučić je lažov, kukavica i laprdalo

Zašto je umirovljeni episkop Atanasije Jevtić sjedio tek u četvrtom redu na sahrani patrijarha Irineja? Osvjedočeni kritičar lika i djela Aleksandra Vučića osjetio je tako “batinu” predsjednika svega i svačega u Srbiji i bio kažnjen zbog izjava koje je davao o Vučiču, piše Direktno.rs.

Odavno je vladika Atanasije Jevtić meta SNS botova nakon što je poručio da je Vučić obično „laprdalo, lažov i kukavica“, kojem ništa ne vjeruje. Povod je bio nezadovoljstvo zbog dodjeljivanja ordena Svetoga Save predsjedniku na proslavi osam vjekova autokefalnosti SPC.

On je tada istakao da se većina episkopa protivi ovakvoj odluci Sinoda SPC i u znak protesta Irineju vratio je panagiju koju mu je patrijarh kao i svim episkopima dodijelio u čast jubileja autokefalnosti Crkve.

https://www.facebook.com/politickimagazinsrbija/videos/1152878255056581/

“Ovaj kukavica, ovaj jedan običan pričalo i, da ne kažem ružnu riječ, laprdalo Vučić. Priča priče kao da smo mi sisali veslo. Nek ide nek priča te priča u svom Bugojnu. Ali neka nam ne soli pamet, čovjek koji ni u šta ne vjeruje. Laže sebe i druge i hoće nama da nametne svoju ideologiju bezbožnu. Kako su to mitovi – pa svu istoriju svijeta pokreću veliki mitovi, tj. velike istine koje je Platon nazvao mitovima jer su u stanju da pokrenu mase”, govorio je Atanasije Jevtić.

Vučić mu to nije zaboravao. Iako mu je bilo mjesto u Hramu Svetog Save, na sahrani patrijarha, u prvom redu, predsjednik nije hteo da Atansija Jevtića gleda dok drži „besedu“…

“Ako on ne vjeruje neka ostavi svoju nevjeru za sebe i za ono za šta zastupa, a ne da nameće jednom narodu! Jedan lažov i kukavica i bezobraznik. Ja sam ovdje napisao u apelima, on je defetista, plasira narodu defetizam. Ne samo izdaju i predaju potpunu. ’Nije naše sve na Kosovu’, kaže on – a šta to nije naše na Kosovu, neka kaže. Laže kad tako kaže”, bio je oštar vladika.

Kazna je stigla u nedjelju sa četvrtim redom…

Football news:

Chelsea will commemorate sportsmen victims of the Holocaust before the match against Wolverhampton
Tuchel has taken charge of Chelsea
Barcelona has confirmed that the presidential election will be held on March 7
The Premier League changed the rule outside the game after a strange goal by City: Rhodri took the ball away, jumping out of the offside, and gave the goal
Emery will buy the third division club Real Union, where his grandfather and father played. He was among the founders of La Liga
Vazquez is likely to leave Real Madrid (As)
Aston Villa bought Sanson from Marseille. It was reported that the midfielder will pay 14-15. 5 million pounds