Montenegro

Živković: Vidi li URA dalje od sopstvenog nosa?

Bivši predsjednik Liberalne partije Miodrag Živković ocijenio je da je nakon parlamentarnih izbora Građanski pokret URA dobio priliku da bira između više ponuđenih varijanti, najbolju za Crnu Goru i za sebe, ali da se saradnjom sa desničarskim i klerofašističkim snagama odlučio za sopstveno nestajanje.

“Godinama sam priželjkivao izborni rezultat u kojem DPS sa svojim koalicionim partnerima neće imati dovoljnu većinu za samostalno vladanje. Iskreno sam to želio znajući dobro sve slabosti njihove vladavine, pogubne za razvoj i napredak Crne Gore. Takav scenario se ostvario na ovim izborima i svi su izgledi da će se povoljno stvorena situacija iskoristiti na naopak i pogrešan način”, napisao je on na svom Facebook profilu.

Živković piše da je Građanski pokret URA, kao čist građanski koncept koji počiva isključivo na glasovima procrnogorskog najsvjesnijeg građanskog biračkog tijela dobio priliku da bira između više ponuđenih varijanti, najbolju za Crnu Goru i za sebe naravno.

“Bez velike političke pameti nije bilo teško zaključiti da se neophodne demokratske reforme ne mogi izvesti sa antireformskim, dogmatskim, desničarskim i klerofašističkim snagama. I djeca bi znala da ne možete reformisati svoju zemlju sa onima koji žele njen nestanak. Upaljenu kuću niko ne gasi sa “palikućama”. I umjesto da je URA stvar uzela u svoje ruke, a tu političku cijenu je mogla naplatiti na oba suprotstavljena politička pola, odlučila se za saradnju sa krajnje neprirodnim “saveznikom”, osuđujući Crnu Goru na zebnju, neizvjesnost i strah, a sebe na siguran nestanak sa propašću ovog projekta”, istakao je Živković.

Prema njegovim riječima umjesto da pomogne Crnoj Gori i sebe brzo ojača jer je njeno prirodno biračko tijelo u političkom prostoru onih koji žele dobro ovoj zemlji, URA se odlučila za sopstveno nestajanje sa istekom roka suludog projekta u koji je sebe uložila.

“I svi se pitamo zašto? Zato što strast često zna da zavede. Lična ili bilo koja mržnja nikada nije dobar saveznik za donošenje značajnih i racionalnih odluka jer ta vrsta negativnog adrenalina suzi i sputa razum da ne vidite dobra rješenja, pa i kada vam se nalaze ispred nosa. Ovo mi najviše liči na onu narodnu izreku “ubiše vola zbog kila mesa”, zaključio je Živković.

Football news:

Hans-Dieter flick: I Hope Alaba will sign a contract with Bayern. Our club is one of the best in the world
Diego Maradona: Messi gave Barca everything, brought them to the top. He was not treated the way he deserved
Federico Chiesa: I hope to leave my mark in Juve. We will achieve great results
The Coach Of Benfica: I don't want us to look like the current Barcelona, it has nothing
Guardiola on returning to Barca: I'm happy at Manchester City. I hope to stay here
Fabinho will not play with West ham due to injury
Ronald Koeman: Maradona was the best in his time. Now the best Messi