Macedonia

Дескоска до Мицкоски: Изнесувате погрешни ставови во јавност- членство во Венецијанска комисија не е јавна функција | Телма

Телма - тукушто објавено

„Христијан Мицкоски се повикал на член 44 став 2 од Законот за спречување на корупција и судир на интереси кој одредува забрана за вршење на две јавни функции и зборува за мојата сега веќе поврдена номинација за член на Венецијанската комисија“, ...

Сакам да кажам - пред: 2 часа

Советот на Европа ја прифати номинацијата на министерката за правда Рената Дескоска за член на Венециската комисија како македонски претставник, со што таа и официјално од вчера е на ова место.

360 степени - пред: 3 часа

Номинацијата на министерката за правда Рената Дескоска за член на Венецијанската комисија е прифатена. Веста ја сподели и самата Дескоска на социјалните мрежи. Околу номинацијата на Дескоска за член на ова тело, како претставник на Северна ...

Нетпрес - пред: 3 часа

Министерката за правда Рената Дескоска ќе биде единствена министерка – актуелен член на некоја влада во Венецијанската комисија. Таа преку Фејсбук објави дека Венецијанската комисија ја прифатила нејзината номинација за член на ова тело.

Република - пред: 53 мин

Венецијанската комисија на својата интернет страница објави дека министерката за правда е нов член од Македонија. И Дескоска побрза да се пофали дека комисијата ја прифатила нејзината номинација.

Курир - пред: 2 часа

Министерката за правда Рената Дескоска се пофали на Фејсбук дека Венецијанската комисија ја прифатила нејзината номинација за член на истата. Прашањето е како министерката може да се фали дека нешто е наводно прифатено, кога Комисијата функционира ...

Фактор - пред: 3 часа

Министерката за правда Рената Дескоска е номинирана за член на Венецијанската комисија. Таа оваа информација ја објави на својот фејсбук профил. „Денеска е прифатена мојата номинација за член на Венецијанската комисија.

MakPress - пред: 3 часа

Откако Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на прес-конференција ја повика Државната комисија за спречување на корупција да испита дали конфликт на интереси во случајот со номинирање на Дескоска за член на Венецијанската комисија, ...

Република - пред: 14 часа

Владината номинација на министерката за правда Рената Десковска за член на Венецијанската комисија е прифатена. Веста преку „Фејсбук“ ја соопшти и самата Дескоска. Денеска е прифатена мојата номинација за член на Венецијанската комисија.

360 степени - пред: 21 часа

Министерката за правда Рената Тренеска-Дескоска, исто така, смета дека Антикорупциската комисија треба да поведе постапка за нејзиното именување за членка на Венецијанската комисија. Откако лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, ја прозва ...

Република - пред: 1 ден

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ одговарајќи на прашање за назначувањето на министерката за правда Рената Дескоска за член на Венецијанската комисија нагласи оти тоа е е скандалозно само по себе Тој објаснува дека ако се погледне законот за антикорупција ...

Институциите сè уште не сториле ништо за да ги применат забелешките на Венецијанската комисија за Законот за употреба на јазиците. Нула резултати има работното тело кое пред еден месец го формираа Министерството за правда, Секретаријатот за европски ...

Курир - пред: 1 ден

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски, одговарајќи на новинарско прашање ја прокоментира одлуката за назначување на Рената Дескоска во Венецијанската комисија, со оглед на тоа што тоа се случува 3-4 месеци пред изборите.

MakPress - пред: 23 часа

Одговарајќи на новинарски прашања, Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски истакна дека номинацијата на министерката за правда Рената Дескоска за член на Венецијанската комисија сама по себе е скандалозна.

Press24 - пред: 3 часа

Владината номинација на министерката за правда Рената Дескоска за член на Венецијанската комисија е прифатена. Веста преку „фејсбук“ ја соопшти министерката. -Прифатена е мојата номинација за член на Венецијанската комисија.

Нова ТВ - пред: 2 часа

Номинацијата на министерката за правда, Рената Дескоска, за член на Венецијанската комисија е прифатена. Таа ја потврди информацијаta на својот фејсбук профил. „Денеска е прифатена мојата номинација за член на Венецијанската комисија.

Скопје1 - пред: 2 часа

Владината номинација на министерката за правда Рената Дескоска за член на Венецијанската комисија е прифатена. Веста преку „фејсбук“ ја соопшти министерката. -Прифатена е мојата номинација за член на Венецијанската комисија.

CivilMedia - пред: 2 часа

Номинацијата на министерката за правда Рената Дескоска за член на Венецијанската комисија е прифатена. „Денеска е прифатена мојата номинација за член на Венецијанската комисија. Тоа е и потврда дека се исполнети критериумите за членство во ...

PressingTV - пред: 30 мин

Венецијанската комисија на својата интернет страница објави дека министерката за правда Рената Дескоска е нов член од Македонија. И Дескоска побрза да се пофали дека комисијата ја прифатила нејзината номинација.