Шкариќ го одмрзнуваат кога треба да брани неодбранливо. Жално е како еден универзитетски професор станува гласен во пофалба на глупоста а беше нем на сите (не)правни акробации од блиското минато, реагира Игор Дурловски на изјавата на проф.д-р Шкариќ во која што вели дека во истата секунда кога ќе заврши вонредната состојба продолжуваат изборните дејствија – доколку се одложат можат да бидат оспорени од уставниот суд.