logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Macedonia

Џафери: Не го видов законот, но немам проблем со укинување на лустрацијата

Од:

Собранискиот спикер Талат Џафери изјави дека дал поддршка на законот за лустрација и дека нема ништо спорно за него и да се поништи законот за лустрација.

„Не сум го видел текстот на законот и немам коментар по него. Гласав за носење на законот за лустрација и немам проблем ни со поништувањето на законот“, рече кусо Џафери.

Што се однесува до законите за јавно обвинителска служба, Џафери дециден.

„Ако пратеничките групи обезбедат мнозинство, законот ќе биде ставен на седница. Ова важи и за други закони кои треба да се донесат. Ако не обезбедат, секако Собранието ќе биде распуштено на 12-ти февруари по што влегуваме во изборниот процес“, рече Џафери.

Themes
ICO